ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Bakanlık kısa sürdü

Bakanlık kısa sürdü
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 03.59
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 03.59
Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Yılmaz, “Hükümette yaşadıklarım prensiplerime uymadı” diyerek dün istifa etti.

Kısa bir süre önce, koalisyon ortağı SHP’deki kabine değişikliğiyle Bayındırlık ve İskan Bakanlığına atanan Gaziantep Milletvekili Mustafa Yılmaz’ın bakanlığı kısa sürdü.
Dün akşam Anakent Belediye Başkanı Celal Doğan’ı telefon ile arayan Yılmaz politikayı bırakmayı düşündüğünü belirterek, “Bu olay beni aştı, sağlımı kaybettim. Çok yönlü bir olay. Politikayı tamamen bırakmayı düşünüyorum. Politikayı bırakıp İstanbul’a yerleşeceğim” dedi.
Son günlerde SHP’den istifa ederek DSP’ye geçeceğini söyleyen Yılmaz, şimdilik sadece bakanlıktan istifa etti. Ancak Yılmaz’ın ilerde DSP’ye geçebileceği belirtiliyor.
Yılmaz, dün yapılan bakanlar kurulu toplantısının ardından istifasını SHP Genel Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Murat Karayalçın’a sundu. Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Yılmaz’ın istifasını kabul ettiğini açıklarken, istifayı Başbakan Tansu Çiller’e sunacağını söyledi.
Gaziantep milletvekili Mustafa Yılmaz, Bakanlıktan istifa ettikten sonra yaptığı açıklamada, “Hükümette yaşadıklarım prensiplerime uymadı” dedi. Verilen sözlerin yerine getirilmemesinin ve mevsimlik işçilerin maaşlarını 2 aydan bu yana ödenmemesinin kendisini sıkıntıya soktuğunu belirten Yılmaz, “Ben verdiğim sözleri yerine getiremedikten sonra rahatlıkla seçmenlerin yüzüne bakabilecek bir adam değilim. Bakanlık koşullarımı bu şekilde sürdürmeyeceğim” diye konuştu.
Bayındırlık ve İskan Bakanlığı’ndan istifa ederek, politik yaşamına Milletvekili olarak devam edeceğini belirten Mustafa Yılmaz, DSP’ye geçeceği ile ilgili haberleri de yalanladı. Demokratik Sol Partiye geçmeyeceğini belirten Yılmaz, “Ben SHP’nin Gaziantep Milletvekiliyim. Seçmenlerime verdiğim sözü yerine getirmek üzere partimin içerisinde verdiğim mücadeleyi Milletvekili olarak sürdüreceğim” derken, Yılmaz’ın ileride DSP’ye geçebileceği bildiriliyor.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *