ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Delegeler Battallı’nın elinde…

Delegeler Battallı’nın elinde…
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 02.56
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 02.56
DYP İl Kongreleri 31 Temmuz’dan sonraya ertelendi… Ayvaz Gökdemir’in yeni kabinede yer alacağından söz edilirken, Batallı’nın, Çiller’in yakın dostu olan Yalım Erez ile eskiye dayanan bir dostluk bağı koltuğunu koruyabileceği yolunda sinyaller veriyor.
DYP Genel Başkanı Tansu Çiller’in hükümeti kurmakta görevlendirilmesi ve koalisyon için SHP ile temasa geçmesinin ardından, 21 Haziran tarihine kadar tespit edilmiş olan tüm kongreleri 31 Temmuz’dan sonraya ertelendi. Böylece, ilçelerde Devlet Bakanı Battallı’nın galibiyetiyle sonuçlanan kongrelerin ardından, DYP Gaziantep İl Kongresi de 31 Temmuz tarihinden sonraya kaldı.
Çiller’in kabinenin DYP kanadında yer alacak isimler üzerindeki çalışmaları sürerken, DYP Gaziantep Milletvekili Ayvaz Gökdemir’in olağanüstü kongrede Tansu Çiller’i desteklemesi nedeniyle etkili bir Devlet Bakanlığı’nda görevlendirileceği şeklindeki söylentiler, parti tabanında rahatsızlık yarattı.
Gökdemir’e karşı Batallı’ya destekleyen partililer, Batallı’nın olağanüstü kongrede İsmet Sezgin’i desteklemesi nedeniyle Çiller Kabinesi’nde yer almayacağı şeklindeki görüşlere karşın, “Kasım ayında yapılacak olağanüstü kongrede, yeni delegeler oy kullanacak. Şu anda Gaziantep delegesinin tamamı Batallı yanlısı. Ayrıca Çiller’in en yakınında bulunan Yalım Erez’de Batallı’nın eski dostu ve çalışma arkadaşı. Eğer kabinede birtakım dengeler iyi gözden geçirilirse, Batallı’nın harcanmasının son derece yanlış olduğu anlaşılır” deniyor.
Bu arada, SHP’li Dışişleri Bakanı Hikmet Çetin ve Turizm Bakanı Abdülkadir Ateş’in başarılı çalışmaları nedeniyle kurulacak yeni bir DYP-SHP Koalisyon Hükümeti’nde yeniden aynı Bakanlıklarda görevlendirilebileceklerine kesin gözüyle bakıyor.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *