Devlet Hastanesi’ndeki bazı birimlerin özelleştirilerek hizmet alımlarına gidilmesinin uzman doktorları rahatsız ettiği, çok sayıda doktorun bu rahatsızlıktan dolayı emekliliğini istediği belirtilirken 15’e yakın doktorun da istifa ettiği kaydedildi.
Doktorlar ya istifa ediyor ya da emekli oluyor
Devlet Hastanesi’ndeki bazı birimlerde hizmet alımı adı altında özelleştirilmeler yapıldığı, bu durumun görev yapan doktorları zor durumda bıraktığı belirtilirken, özel hastanelerin de uzman doktorlara daha cazip olanaklar sunarak bünyelerine kattığı belirtildi.
Devlet hastanesinin farklı birim ve kademelerinde görev yapıp son aylarda emekliliğini isteyen veya istifa eden doktorların bir kısmının isimleri şöyle: Plastik Cerrahi Uzmanı Rohat Kutlay, Plastik Cerrahi Uzmanı Recep Anlatıcı, Radyoloji Uzmanı Sıtkı Bozan, Dahiliye Uzmanı Asım Göymen, Kulak Burun Boğaz Uzmanı Temur Bülbül, Kulak Burun Boğaz Uzmanı Halil Boyunsuz, İntaniye Uzmanı Bediha Yılmaz, Gastroentoloji Uzmanı Muzaffer Ertürk, Radyoloji Uzmanı Emrah Akar, Göz Mütehassısı Vakıf Orhan ve Göz Mütehassısı Edip Temizyürek.
