Gaziantep Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuvarında, kırılan ve kullanılmayacak durumda olan enstrümanlar tuvalde hayat buluyor.
GAZÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Öğretim görevlisi Ercan Akgün ve ressam Aşkın Adıgüzel'in öğrencilerle birlikte yürüttüğü çalışmayla, kullanılamaz durumdaki enstrümanlar tuval üzerinde yapıştırılıp resimle bütünleştirilerek, farklı ve ilginç eserler ortaya çıkarılıyor.
Öğretim Görevlisi Ercan Akgün, enstrüman yapımcılığında sedefkarlık, oymacılık ve çalgı süslemeciliği gibi el sanatlarından faydalandıklarını söyledi. Çalgı süslemeciliği konusunda çalışma yaparken enstrümanları resme nasıl yansıtabileceklerini düşündüklerini belirten Ercan Akgün, şöyle konuştu: “Böyle düşününce kullanılamaz durumdaki enstrümanlara tuvalde yer vermeye karar verdik. Bu çalışma sayesinde hem kullanılamayacak hale gelen enstrümanlarımız yeniden hayat buldu hem de çok farklı bir çalışma ortaya çıktı. Somut olan enstrüman, soyut olan resmin bir parçası haline geldi. Enstrümanı resme yansıtmanın yanında resmi enstrümana yansıtma konusunda da çalışmalar yapmayı düşünüyoruz."
Resim ve müziğin birbirini tamamlayan iki sanat dalı olduğunu düşündüklerini vurgulayan Ressam Aşkın Adıgüzel, Bu çalışmamızla kullanılamaz durumdaki müzik enstrümanlarını tuvale yapıştırdık çevresini fırçayla yaptığımız motiflerle süsledik. Ortaya güzel eserler çıktı ve ben bu eserlerin Türkiye'de başka örneğinin bulunduğunu sanmıyorum" dedi.