ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“Gaziantep GAP ‘ın lokomotifi olacak

“Gaziantep GAP ‘ın lokomotifi olacak
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.01
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.01
Gaziantep Genç İşadamları Derneği Başkanı Adil Sani konukoğlu, GAP’ın hedeflenen yararı sağlaması için girişimcilerin zaman kaybetmeden teknolojilerini yenilemeleri gerektiğini bildirdi.
Türkiye’nin en büyük projesi olan Güneydoğu Anadolu Projesi’nin, hem uygulandığı bölgeyi, hem de ülkeyi ekonomik, sosyal ve kültürel açıdan kalkındıracağını belirten Konukoğlu “GAP ile tarımsal üretim artacak ve tarıma dayalı sanayiler, tarım teknolojisi, hizmet sektörleri gelişecektir.
Bölgede üretilen mahsülleri işleyip, sanayi ürünü haline getirebilecek tek merkez olan Gaziantep bu projenin lokomotifi olacaktır. GAP’ın hedeflenen yararı sağlaması için bölgenin ve bölgedeki girişimcilerin bu projeye çok geç kalmadan hazırlanmasına gereken önem verilmelidir. İşte bu amaçla, bölgedeki girişimcilerin teknolojilerini yenileyerek kaliteli ürünler üretmeleri ve ihracatlarını arttırmaları yönünde gereken destek verilmelidir . bu da Eximbank gibi finansal destek sağlayan kurumların bölgeye özel önem vermesiyle sağlanacaktır.
Özellikle GAP’ta küçük ve orta ölçekli işletmelerin kredi kullanım oranlarının arttırılması, bu bölgedeki ekonominin canlanmasına neden olacak ve projeyle ortaya çıkacak olan kapasitenin
en iyi şekilde değerlendirmesini sağlayacaktır”




Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *