ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Genel iş işi durduruyoruz

Genel iş işi durduruyoruz
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.02
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.02
Anakent Şahinbey ve Şehitkamil belediyelerinin toplu sözleşme farklarını ödemediklerini belirten Genel iş sendikası 9. Bölge başkanı kapşığay “sabrımız taştı” dedi
Anakent Şahinbey ve Şehitkamil belediyelerinin toplu sözleşme farklarını ödemediklerini belirten Genel iş sendikası 9. Bölge başkanı kapşığay “sabrımız taştı” dedi.
Her üç belediyedeki alacaklarının verilen sürede ödenmediğini söyleyen DİSK’e bağlı Genel iş sendikası 9. Bölge başkanı Kapşığay belediyeler her şeye para buluyorlar, ancak sıra işçi ücretlerine gelince bulunamıyor bugüne kadar bekledik ancak sabrımız taştı alacağımız paralar enflasyon karşısında sıfırlandı. Belediye başkanları bu konuya duyarlı olsunlar” dedi. Büyükşehir belediyesi ve Şahinbey’den 35’er milyar ve Şehitkamil belediyesinden de 20 milyar lira alacakları bulunduğunu belirten Kapşığay: “belediyeler imzaladığımız toplu sözleşmeye göre ücretler zamanında verilmezse, iş yerine gelir, ancak çalışmaz bu nedenle paralar kısa bir süre içerisinde verilmezse buna tepki olarak belediyenin çalışmalarını durdururuz. Bunun da sorumlu biz olmayız” dedi. Kapşığay şöyle konuştu “ sendikamızın bütün yetkili organlarını toplayarak 1994 yılını değerlendirdik ve toplu sözleşme farklarının ödenmesi için ne yapılması gerektiğini tartıştık. Toplantı sonucunda geçen yıl imzaladığımız toplu sözleşme farklarından doğan alacaklarımızın ödenmemesi halinde işi durdurma kararı aldık”


Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *