ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Gergin meclis

Gergin meclis
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 03.56
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 03.56
Büyükşehir Belediye Meclisi’nin, GASKİ ile ilgili konuların görüşüldüğü olağanüstü oturumu gergin geçti. Toplantıya SHP ve RP’nin bütün üyeleri katılırken, ANAP’lı üye Yakup Bozatlı katılmadı.
Büyükşehir Belediye Meclisi’nin dün yapılan olağanüstü toplantısında SHP’li üyelerle, RP’li üyeler arasında sert tartışmalar yaşandı.
Meclisteki tartışmalar daha çok Meclis başkanı Celal Doğan ile RP’li Meclis üyesi Enver Bakıcı arasında geçerken, Şehitkamil Belediye Başkanı Mehmet Bozgeyik de sakinleştirici ve uzlaştırıcı tavırlarıyla dikkati çekti.
Doğan, GASKİ’nin teminat farkı uygulamasına karşı çıkan ve bu konuda açıklamalarda bulunan RP’li Enver Bakıcı için, “Burası bir hukuk devletidir. Genel Kurulumuz, yasalara karşı çıkarak, teminat farklarının yatırılmamasını isteyenlerin karşısında yer alacaktır. Bu teminatların yatırılmaması için çalışmalarda bulunanların amacı hizmetleri aksatmaktır. Bu davranışları sergileyenler için gerekeni yaparız. Yasal olmayan çağrılar yaparak toplumda bir kargaşa yaratmaya gerek yok” dedi.
Oturum başlamadan önce RP’li Enver Bakırcı’nın gündemi değiştirme ile ilgili olarak söz almak istemesi Başkan Doğan’ı kızdırdı. Doğan, “Gündem yasaya göre değişir. Kimsenin keyfine göre gündemi değiştiremeyiz. Burası dernek değil. Oturum başlayacak, siz gündemi değiştirmek için öneride bulunuyorsunuz. Yasaları bilmeniz ve buna göre hareket etmeniz gerekiyor. Bu nedenle de gündem değişikliği istiyorsanız, birkaç gün önceden yazılı olarak başvuruda bulunursunuz” dedi.
GASKİ’nin 1993 yılı denetçi raporu okunduktan sonra oylamaya geçildi. Refah Partili üyelerin red oyu kullanmasına Meclis Başkanı Celal Doğan tepki gösterdi. Doğan, “Bunlar, rakamlara dayanan fiziki tespitlerdir. Uzun bir süre birlikte çalışacağız. Bunları bile reddederseniz, ileride siz de biz de zor durumda kalırız. Davranışlarınızda ciddi olun ve lüzumsuz iş yapmayın” dedi. RP’li meclis üyesi Enver Bakırcı, Meclis Başkanı Celal Doğan’ın kendisini terslenmesine sinirlenirken, Sayın Başkan bizi azarlayarak konuşturmak istemiyor. Biz görüşümüzü söylüyoruz. Genel kurul her zaman gündemi değiştirmeye yetkilidir” diye konuştu.
Şehitkamil Belediye Başkanı Mehmet Bozgeyik, ilçede GASKİ tarafından kazılan bazı çukurların kapatılmadığı ve yaz gelmeden kapatılmasını isteyen bir konuşma yaptı. GASKİ yetkililerinin gerekli çalışmalarını yapacağını belirten Doğan, “Kimsenin şüphesi olmasın. Biz ne kadar Şahinbey’e hizmet götüreceksek, o kadar belki de daha fazla Şehitkamil’e hizmet götüreceğiz. Çünkü bu bizim boynumuzun borcudur” dedi.
Bakırcı’nın konuşmalarına zaman zaman müdahale eden Doğan, bir arada da “Lüzumsuz konuşmalarınızla zamanımızı çalıyorsunuz. Biz buna müsaade etmeyiz. Lüzumlu olan her türlü konuşmanızı dinleriz. Ancak lüzumsuz konuşmalarla zamanımızdan çalmanıza müsaade edemeyiz” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *