ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

İmarsız “kahvehaneleşme”

İmarsız “kahvehaneleşme”
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 03.00
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 03.00

Gaziantep’te ihtiyaç olmadığı halde büyük kahvehane patlaması oldu ve yılbaşında 800 olan kahvehane sayısı 1300’e yükseldi… Her gün 3 kahvehane açılıyor
Gaziantep’te kahvehanecilik mesleği ölmeye başladı. Elinde hiçbir belge, hatta işin ehli olmayan kişiler bile kahvehane açmaya başladı. İşsizlerle dolup taşan kahvehane sayısı beş ay içinde yüzde 65 artış gösterdi. 50 kahvehane sahibi işsizlik krizinden dolayı işyerinin kapısına kilit vurulurken, tam 500 yeni kahvehane açıldı. Kahvehane sayısının gereksiz yere artmasındaki sorumluluğun Valilik ve Belediyeye ait olduğu vurgulanıyor.
Gaziantep Kahveciler Odası Başkanı Faik Karaoğlu, cami ile ilkokul arasındaki 100 metrelik sınırın kahvehaneler içinde uygulanmasını istedi. Kırsal bölgelerde kahvehanelerin yan yana olduğunu ve bu yüzden büyük iş krizinin yaşandığını kaydeden Kahveciler Odası Başkanı Faik Karaoğlu, “Valilik ve belediye ruhsat verirken, zahmet gösterip bizim de görüşümüzü alsınlar. Ruhsat verilecek yeri biz de görmeliyiz. 1300 kahvehane kent için çok fazla” diye konuştu.
Gaziantep’te her gün 3 kahvehanenin açıldığını, “imarsız kahvehaneleşmenin” sürdüğünü, bu yüzden hiçbir esnafın para kazanmadığını söyledi. Kahvehaneler arasında belli bir mesafe olması gerektiğine işaret eden Kahveciler Odası Başkanı Faik Karaoğlu, “Nüfusa oranla her 464 kişiye bir kahvehane düşüyor. Gaziantep’te yılbaşından bu yana en fazla açılan işyeri bizim sektörümüzde. Hayatında hiç kahvehane yüzü görmeyenler kahve açıyor” dedi.


Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *