Şahinbey eski Belediye Başkanı Yaşar Ağyüz, belediye meclis üyelerini uyararak, Karataş Toplu Konut Alanı’ndaki belediye arsalarının yok pahasına peşkeş çekilmesinin engellenmesi gerektiğini söyledi.
Arsa ihalesi iptal edilmeli
Ağyüz, geçmiş dönemden kalan belediye mülkü 179 bin 124. metrekare arsanın kat karşılığı olarak ihaleye çıkarıldığını söylerken, “İnşaat emsali 2.50 olarak imar değişikliği yapılan bu alanda brüt inşaat alanı 547 bin 439 metre karedir. Her daire 100 metrekareden hesaplansa yaklaşık 4500-5000 daireden oluşacak bu ihaleye 3 firma katılmış ve en yüksek teklif yüzde 11 olarak verilmiştir” dedi.
İhale kamuya, halka ve belediyeye ihanettir
Başlangıçta ihale şartnamesinin de çok kayırmalı olarak hazırlandığını belirten Ağyüz, “Söz konusu ihale bu kadar düşük orana verilemez. Özel mülke konu imar parsellerinin yüzde 20- 2ile müteahhide verildiği bu bölgede yüzde 11’le verilecek olan ihale kamuya, belediyeye ve halka ihanettir” diye açıklama yaptı.
Bin 700 aileyi mağdur ettiği yetmedi
Şahinbey Belediye Başkanı Ömer Can’ın bugüne kadar hiçbir arsa üretemediğini, kendi başkanlığı döneminden kalan arsalan mirası gibi harcadığını, kaydeden Yaşar Ağyüz, sözlerini şöyle sürdürdü: “Nüve konut alanında bin 700 kişiyi mağdur eden, kentsel dönüşüm projesi diye Serinevler Bölgesi’nde 1500- 2000 aileyi mağdur edecek olan, işçilere baskı yaparak Hak-İŞ Sendikasına üye olmaya zorlayan, hak, hukuk, yasa ve insana saygı tanımayan Şahinbey Belediye Başkanı ve belediye meclis üyelerinin yeniden uyarıyorum.”
Yargıya başvuracağım
Bu ihalenin onaylanmamasını isteyen Ağyüz sözlerini “İhalenin iptali için, için yargıya ve Kamu İhale Kurumu’na başvuracağım. Resmi kurumlara suç duyurusunda bulunacağım” diye sürdürdü.
