Veterinerlerin “İyi derecede pişmiş tavuk ve yumurtadan kuş gribi geçmez”, siyasilerin “Bir şey olmaz biz yiyoruz siz de yiyin” şeklindeki açıklamalarına vatandaşların itibar etmediği, yumurta ve tavuk satışlarının önemli ölçüde düştüğü açıklandı.
Bazı satıcılar kendisi de tavuk yemediğini söylüyor
Büyük marketlerden şarküteriye kadar kentin muhtelif yerlerindeki yumurta ve tavuk satıcıları satışların ciddi anlamda düştüğünü belirtirken, “Satışlar ani bir düşüş gösterdi. Ancak bu düşüşün daha fazla artmayacağını düşünüyoruz. Çünkü uzmanlar, iyi pişmiş tavuk ve yumurtanın tehlike oluşturmayacağını söylüyor" derken satıcıların bir kısmı da kuş gribi vakasının gündemde kaldığı sürece tavuk satışlarının artmayacağını düşünüyor.
Halk sağlığı konusunda siyasilere güvenmiyor
Satıcıların bir bölümü de daha önceki riskli gıdalar konusunda vatandaşların yanlış bilgilendirilmesinin yöneticilere olan güveni sarstığını, onların “tehlikeyi yok" açıklamalarına vatandaşın aldırmadığını söylerken. “Vatandaşın kafasında sürekli soru işareti var. Birilerinin tehlike bulunmadığı şeklindeki açıklamalarına kulak asmadığı belli. Çünkü müşteri markette alışveriş yaparken alışkanlık gereği, tavuk reyonuna kadar geliyor. Ancak alıp almama konusunda endişeli. Bazıları birkaç dakika bakıp düşünürken, bazıları tavuk alacağını söylüyor, ancak bir bakıyorsunuz ki vazgeçip geri dönüyor. Bunların yanı sıra hangi firmanın ürünü olduğunu sorup, almaya karar verenler de var. Fakat geçmiş aylara göre düşüş yaşanıyor” diye konuştu.