ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Politikacıların oyuncağı olduk

Politikacıların oyuncağı olduk
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.02
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.02
Devlet hastanesinde iktidar partisinde mensup kişilerin haksız rapor istediğini yerine getirmeyen
Doktorlar sürgün cezasına çarpıtılırken önemli branşlardaki doktor eksikliği şehrimizde sıkıntı yaratıyor. Son olarak Operatör Dr. Hüsamettin Sökücü Diyarbakır’a sürgün edildi. Sökücünün sürgün edilmesinden sonra SSK ve Devlet Hastanesi’nde sadece bir tane göğüs cerrahi uzmanı kaldı.
Doktor sürgünlerinin devam etmesi üzerine Tabipler Odası Başkanı Hüseyin Ali Turgay bir basın toplantısı düzenleyerek olayı kınadı. Hastanelerin politikacılar tarafından yönetildiğini vurgulayan Tabipler Odası başkanı Hüseyin Ali Turgay “doktorun geleceği bir berberin, bir kasabın iki dudağı arasında, adamın bir yakını bir cinayet işliyor. Bu kişi için hastaneye gelerek 18 yaşından küçük olduğuna dair rapor istiyor. Tabi röntgenleri çekiliyor incelemelerden sonra 18 yaşından büyük olduğu için belirlenince rapor verilmiyor, böyle olunca, o esnaf (seni buradan sürgün ederim, sen görürsün) diyerek tehditler yağdırıyor. Bir süre sonra bakıyoruz ki o doktor sürgün edilmiş” dedi. 1994 yılı içerisinde şehrimizden uzman doktorlardan Hilmi Gümüş Mehmet Koruk, Ergun Erdoğan, ve Hüseyin Toker’in siyasi nedenlerden dolayı sürgün edildiğini ancak bu kişilerin yargıya başvurarak yürütmeyi durdurma kararı aldıklarını belirten Tabipler odası başkanı Turgay “ baktık ki arkadaşlar birer birer sürgün ediliyor. Önceleri hep son olur, diyerek bekledik. Ancak arkası geldi buna bir son vermek gerekiyor siyasilerin hastanelerden elini çekmesini istiyoruz” dedi. Gaziantep’te bir göğüs cerrahi kaldı. Çevre il ve ilçelerde de hizmet veren Devlet Hastanesi’nde ki mevcur doktor sayısının yetersiz olduğunu belirten Tabipler odası başkanı Turgay, “sağlık sorunlarının ileri boyutta olduğu ilimizde yeni doktor personel ve araç gereç gerekirken mevcut doktorlar başka illere sürgün ediliyor. Son olarak Opr. Dr. Hüsamettin Sökücü’nün Diyarbakır’a sürgün edilmesiyle şehrimizdeki SSK ve Devlet hastanesinde sadece bir tane göğüs cerrahı kaldı” dedi. Sökücü yargıya başvuramıyor
Daha önce sürgün edilen 4 doktorun yargıya başvurarak yürütmeyi durdurma kararı aldıklarını belirten Turgay, Smkücünün ise böyle bir şansının bulunmadığını söyledi. Turgay, “Sökücü olağanüstü hal bölgesine sürgün edildi. Kanunlara göre burada görevlendirilen kamu görevlilerinin hiçbir seçeneği yok. Göreve başlamazsa ömür boyu memeuryetten men ediliyor” diye konuştu.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *