Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Ekinci, Teknik Eğitim Araştırma ve Geliştirme Merkezi (TEKMER) bünyesinde, 14 proje üzerinde çalıştıklarını, 26 projenin de gündeme alınıp alınmaması ile ilgili incelemelerin sürdüğünü söyledi. Prof. Dr. Ekinci, Gaziantep'in bir sanayi kenti olduğunu, GAZÜ olarak sanayicilerin her zaman yanında olmak istediklerini, sanayicilere her türlü konuda danışmanlık hizmeti vermek istediklerini belirtti.
Sanayi Odası ile sıkı ilişkiler için de bulunduklarını, GAZÜ bünyesinde kurdukları TEKMER için 5 dönümlük bir arazi tahsis ettiklerini, bu arazi üzerine inşa ettikleri binada bilimsel projelerin geliştirildiği çalışmaların yapıldığını anlatan Rektör Ekinci, sözlerini şöyle sür dürdü: "Biz üniversite olarak sanayicilerimizin her zaman yanındayız. Sanayicilerimiz den TEKMER'e getirilen projeleri ilk etapta inceliyoruz. İncelemenin ardından üzerinde çalışılması gereken projeleri alıp öğretim üyelerimize veriyor ve üzerinde çalışmalar yapması için gerekli teknik alt yapı imkanlarımızı seferber ediyoruz.
Burada asıl amacımız, Türk sanayicisinin önünü açmak. Gaziantepli sanayicinin ihtiyaç duyduğu makinayı teknolojiyi üretip sanayiciye tahsis etmek. Çünkü, sanayicimiz yurtdışından ithal ettiği makinalar için her yıl milyonlarca dolar dövizimiz dışarıya gidiyor. Bu dövizlerin dışarıya gitmemesi için mutlaka yerli sanayiye ağırlık vermemiz lazım." Prof. Dr. Ekinci, TEKMER bünye sinde yapılan çalışmalarla, sanayicilerden gelen projelere de yer verdiklerini, bu projelerin bazılarının mevcut bazı ürünlerin kalitesini artırmaya yönelik projeler olduğunu, bazılarının ise tamamen mucitler tarafından bulunan teknolojilerin piyasaya sürülmesi için patent alınmasına yönelik olduğunu sözlerine ekledi.