ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

SHP işçilerin işgalinde!..

SHP işçilerin işgalinde!..
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 03.59
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 03.59
Karayolları 5. Bölge Müdürlüğü 54. Şube Şefliği’nde çalışan işçiler dün SHP İl binasını işgal ederek, 3 aydan buyana maaş alamadıklarını söylediler.
Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Yılmaz’ın bugün şehrimize gelmesini fırsat bilen ve üç aydan buyana maaşlarını alamayana geçici işçiler, dün SHP il binasına giderek sorunlarını SHP İl başkanı Hayri Tütüncüler’e ilettiler.
Müdürlüğe bağlı işyerlerinde toplam 110 kişinin çalıştığını ifade eden işçiler, 3 aydır ödenmeyen maaşları ile 4 aylık seyyar görev ikramiye ve giyim parasının verilmesini istediler. “Bizim adımız geçici işçi” diyen işçiler, “Biz yaz kış demeden çalışırız. Bir çoğumuzun sözleşme gereği asil olması gerekirken, halen geçici işçi statüsünde çalışıyoruz. Bir an önce kadrolu işçi olmak istiyoruz” diye konuştular.
SHP İl Başkanı Tütüncüler ise, konuyu bugün şehrimize gelecek olan Bayındırlık ve İskan Bakanı Yılmaz’a ileteceklerini belirterek, “sorun yalnız burayla ilgili değil, yurt genelinde de aynı sorun var. Ancak biz yinede bu konuda üzerimize düşen görevi yapacağı” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *