ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Terkedenler, terk ettiriyor!

Terkedenler, terk ettiriyor!
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 03.00
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 03.00
Esnaf ve Sanatkarlar Odası, iş terki için başvuran 420 kişinin, bilmediği bir iş dalında çalışmasına karşı çıktı… Ustalık veya kalfalık belgesi olmayanlar her iş alanına yöneliyor, elinde belgesi olanların zor durumda bırakıyor. İflas edenlerin kurtulması için 50 milyar lira gerek
Gaziantep’te değişik nedenlerden dolayı iş terkinde bulunan ve işyerinin kapısına mühür vuranları küçük işletmeci olduğu bildirilirken, elinde hiçbir belge olmadığı halde lokanta ve berber dükkânı açanların da boş yere işyeri sayısını yükseldikleri belirtildi.
Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ökkeş Özpolat, “İşyerini terkedenler ihtiyaç olmadığı halde, aynı işyerinin yanında açıyorlar. İki veya üç işyeri olunca mutlaka biri iflas ediyor” dedi. Gaziantep’te yaklaşık 10 bin esnafın vergi borcunun ertelenmesi için yaptıkları çabanın olumsuz sonuçlandığını vurgulayan Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ökkeş Özpolat, iflas eden küçük işletmelerin desteklenmesi gerektiğini söyledi. Gaziantep’te 5 bine yakın küçük işletme bulunduğuna işaret eden Özpolat, kentin kendi müteşebbis gücüyle bir yere gelmesinin sancısını çektiğini kaydetti. Şoförün lokantacılık, tamir atölyesi işletenlerin de iflastan sonra berberlik yaptığını hatırlatan Özpolat, şöyle devam etti:
“Gaziantep’te Körfez Krizi’nden bu yana iflas edenlere işinin geri verilmesi için 50 milyar lira kaynak gerekir. İflas eden kişi, başkalarını da iflas ettiriyor. Gereksiz olduğu halde, bir çok işyeri iflas edenler sayesinde çoğalıyor. Mesela kahvehane, lokanta ve berber dükkanlarının sayısı artı.



Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *