Adına yatırım mı denecek?..
Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğüne bir çok soru yöneltiliyor. Bu sorulardan birisi Kayacık barajının ihalesinin yapılıp yapılmadığı ile ilgili soruya DSİ yetkilisi şu yanıtı verdi: “Kayacık barajı 3 milyarlık bir proje, ödenek ise 200 milyon lira.”
DSİ yetkilisine ikinci soru Oğuzeli Belediye Başkanı’ndan geliyor. Oğuzeli Belediye Başkanı İlçelerinden geçen Sacır suyunun her gün değişik bir renkte aktığını, kimi gün mavi, kimi gün ise yeşil olduğunu söylüyor. Deterjan sularının Sacır'a kadar geldiğini anlatan belediye başkanı Alleben'den kaynaklanan bu durumun ve Alleben'in ıslahının ne zaman yapılacağını soruyor.
DSİ yetkilisi, Gaziantep’in bir sanayi şehri olduğunu vurgulayarak kendilerinin bu konunun muhatabı olmadığını açıkladı. Ankara'da çevre kirliliği, çevre müsteşarlığı kurulduğunu, ama taşrada henüz örgütlenmediğini belirtiyor.
