ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

“Anadolu’da gerçek basınla naylon basını ayıracağız”

“Anadolu’da gerçek basınla naylon basını ayıracağız”
YAYINLAMA: 14 Ekim 2026 / 10.27
GÜNCELLEME: 14 Ekim 2026 / 10.27

Devlet Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Hasan Celal Güzel:

“Anadolu’da gerçek basınla naylon basını ayıracağız”

Devlet Bakanı ve Hükümet sözcüsü Hasan Celal Güzel Anadolu basınını teşvik edici paketin içeriği hakkında bilgi verirken naylon basın ile gerçek basını ayırt edebilecek tedbirler getireceklerini söyledi.

Belirli kriterler içerisinde Anadolu basınını teşvik edici tedbirleri ilan edeceklerini açıklayan Güzel, paket hakkında şu bilgileri verdi; “Gerçek basınla bir bakıma naylon basını ayırabilecek tedbirler olacak. Gerçek gazetecilik yapan Anadolu basınını kastediyorum bu sözlerle. Yaygın basın tamamen bundan ayrı. Gerçek gazetecilik yapan geçimini bundan sağlayan gazeteciler yetiştiren gazeteciler istihdam eden Anadolu basınını bu paketle takviye edeceğiz. Bu takviye reklam gelirleri, makina yenileşmesi ve gerekirse kredi bakımından, kağıt bakımından olacak.”

Bu paketin şu anda hazır olmayan tarafının gerçek basınla gerçek olmayanı ayırt edebilecek objektif kriterler olduğunu belirten bakan Güzel, bu belirlemenin siyasetle bir ilgisi olmadığını açıkladı.

Gazeteleri seçerken tirajını, matbaa kapasitesine bakacaklarını anlatan Devlet Bakanı Hasan Celal Güzel bu seçimin siyasetle bir ilgisinin olmadığını altını çizerek yineledi. Naylon basın ile ne kastedildiği sorusuna Hasan Celal Güzel şöyle yanıt verdi: “Gazete basmadığı halde bazı matbaacılık faaliyetlerini ve basınla ilgili faaliyetleri götürmeye çalışanları kastediyoruz. Gaziantep'i ve Türkiye'yi bu konuda incelemedik. Fakat bize Anadolu Basın Birliği ve büyük basından birçok şikayet intikal ediyor”

Genel basın konusunda da bir paket hazırlandığını söyleyen Güzel bu paket için bir gazetenin sorularını cevapladıktan sonra “Basını halledeceğiz” manşetini kullandığını belirterek sizde böyle bir manşet çekmezsiniz inşallah diye espri yaptı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *