İlkokul ikinci sınıf öğrencilerine atari ve bilgisayarla İngilizce öğretilecek
Akyol İlkokulunda bilgisayarla öğretim yapılan bir sınıfta, çocuklar iki buçuk ayda okuma yazma öğrendiler.
Normalde çocukların okuma-yazmayı 6-7 ayda öğrendikleri, ancak renkli televizyon ve atari sayesinde tüm öğrencilerin 2-3 ayda okuma yazma öğrendikleri açıklandı.
Akyol ilkokulu birinci sınıf öğretmeni Mustafa Ataseven, eğitimde bir yenilik getirmek istediğini ve bu yöntemi uyguladığını, sonuca göre başarılı da sayılabileceklerini söyledi.
Renkli televizyonun, öğrenci velileri, atarinin de Mustafa Ataseven tarafından alındığı yanlış yazma ve okuma durumunda, atarinin çocukları uyardığı belirtildi.
Bu yöntem sayesin de ikinci sınıfta da çocuklara İngilizce öğretmeye başlayacağını belirten Ataseven, çocukların televizyon ve atarili öğrenmeye büyük ilgi gösterdiklerini söyledi. Bu uygulamanın Türkiye'de yalnızca Akyol ilkokulunda yapıldığı ifade edildi.
Yalnız bir sınıfta yapılan bu uygulamanın diğer öğretmenler tarafından tepkiyle karşılandığı, bu uygulamayla diğer öğrencilere haksızlık edildiği düşüncesinin paylaşıldığı belirtildi.
