ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Fabrikada 650 çeşit kalıp yapılacak

Fabrikada 650 çeşit kalıp yapılacak
YAYINLAMA: 22 Temmuz 2020 / 20.41
GÜNCELLEME: 22 Temmuz 2020 / 20.41
Şehrimizin, ordumuza armağan edeceği kalıp fabrikasına bağış 75 milyonu buldu

Ordumuza şükran borcu olarak Gazianteplilerin bir askeri çelik kalıp fabrikası kurarak armağan etme kararı başarılı bir şekilde sonuçlanmak üzere. Bir yıla yakın bir süredir devam eden çalışmalar olumlu bir şekilde devam ediyor. ASKALSAN şirketinin Gaziantepliler tarafından ödenmesi gereken 101 milyonluk bölümünün 75 milyondan fazlası toplandı. Geriye kalan 26 milyonun da en kısa bir zamanda toplanarak fabrikanın faaliyete geçme si bekleniyor.

Yapılan planlara 1982 yılı nisan ayı kalıp fabrikası hizmete girecek. Burada yapılacak 650 çeşit kalıptan büyük oranda Gaziantepli sanayiciler yararlanacak. Ayrıca binlerce Gaziantepli işçi, teknisyen ve mühendis burada çalışarak iş imkanı bulacak. Bunun yanı sıra Arap ülkeleri ne ve yurt içindeki diğer sanayicilere kalıp satarak Gaziantep iş çevrelerinin hareketlenmesi, iç turizmin gelişmesi sağlanmış olacak.

ASKALSAN'a yardım için son toplantı yeni Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda yapıldı. Vali Fikret Koçak başkanlığında yapılan toplantıya Belediye Başkanı A. Turan Ertuğ da katıldı. Vali Koçak kısa bir konuşmayla toplantıyı açtı. Daha sonra fabrikanın sağlayacağı yararları ve Gazianteplilerin vaatleri Başkan Ertuğ tarafından hatırlatılarak yardım toplandı. Toplantıda bir kişi 1 milyon, iki kişi 500 bin, bir kişi 300 bin, iki kişi 250 şer bin lira bağışta bulundu. Toplantıya katılan diğer vatandaşlar ise 50 ile 20 biner lira arasında bağışlarda bulundu. Toplantıda toplam olarak 4 milyon 10O bin lira toplandı. Şimdiye kadar köyler ve ilçelerden de yapılan bağışlar toplamı 75 milyon 100 bin lirayı buldu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *