2 yıla kadar Gaziantep'te kan gurubu belli olmayan kişi kalmayacak
100. Yıl Atatürk Kan Merkezi Müdürü Dr. Şakir Özyetkin günün 24 saatinde vatandaşların yapacağı kan bağışını almak için ekiplerin hizmete hazır vaziyetle beklediğini söyledi. İki yıl içinde Gaziantep'te kan gurubu belli olmayan kişinin kalmayacağını söyleyen Dr. Özyetkin, her yıl 50 bin kişinin kan gurubunun tespit edildiğini bildirdi.
Temmuz ayı içinde Malatya şoför eğitim merkezinden 3000 ünite kan alındığı, bunun iki bin ünitesinin genel merkeze gönderildiği, Atatürk Kan Merkezin de 450 litre her çeşitten kanın, negatifler de dahil hazır beklediği öğrenildi.
Kan merkezinde gün de 150- 200 kişinin kan gurubunun tespitine devam ediliyor. Altı aylık süre içinde Gaziantep’te 5420 yurttaş kan bağışında bulundu. Kan bağışı yapanlara merkez müdürü Dr. Özyetkin teşekkür ediyor.
