Sabah adayları tanıtıyor:
Eski MSP milletvekili Bozgeyik RP adayı
“İdare eden olarak hizmeti amaçladım”
Bozgeyik, uzun yıllar müftülük yaptı
1973-1377 yıllan arasında Gaziantep’ten eski MSP milletvekili olarak meclise giden Mehmet Bozgeyik'in, Refah Partisinden adaylığı kesinleşti.
1942 doğumlu olan Bozgeyik, Konya Yüksek İslam Enstitüsün den mezun oldu. Kadirli, Gaziantep ve Konya’da merkez vaizliklerin de bulundu. Milletvekilliğinden sonra Tarım Orman ve Köyişleri Bakanlığında uzman müşavir ve baş müşavirlik görevi yapan Bozgeyik, Temmuz 1986'da emekliye ayrıldı.
Politikaya atılmasının sebebini millete hizmet etmeye bağlayan Bozgeyik: “Milletime hizmet etme ideali ve inancı içerisindeyim. Bu inançla idare edilen değil de, eden olmak için siyasete atıldım. İdare ederek hizmet etmeyi amaçlıyorum. Bizde siyaset fazilet yarışı demektir. Aktif hizmet için siyaseti seçtim” dedi.
Sürpriz peşinde olan RP’nin adayı Mehmet Bozgeyik, evli ve dört çocuk babası ve Arapça biliyor, özellikle çevresine ve MSP'nin eski oylarına güveniyor.
Bozgeyik ve RP, Gaziantep’te en sistemli çalışan parti olarak değerIendiriliyor.
