Fiyat artışları gecen yıla göre yüzde 50 azaldı
Ticaret ve Sanayi Odasından aldığımız bilgiye göre, bu yılın ilk üç ayında fiyat artışlarının geçen yılın ilk üç ayına göre yüzde 50 oranına indiği belirtildi.
Ticaret Odasının tüketicinin günlük ihtiyaçları için yaptığı harcamalar göz önüne alınarak 163 kalem mal üzerinden piyasa araştırması yapıldı.
Bu araştırmaya göre 1985 yılı ilk üç ayında fiyat artışları yüzde 15.8 oranında olurken, bu yıl aynı dönemlerde yapılan araştırmalarda ise fiyat artışları büyük azalma göstererek yüzde 7.52 oranına düştü.
Fiyat artışlarında bir yükselme olmazsa bu yılın sonuna kadar enflasyonun yüzde 36,5 oranında olması bekleniyor.
Bu yılki fiyat artışlarının yüzde 50'ye düşmesi nedeni ile yaptığımız görüşmelerde, uzmanlar petrol fiyatlarındaki düşüşün neden olduğunu gösteriyorlar.
