ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Mezarlıktaki mezar taşları kırılıyor, demirler sökülerek götürülüyor

Mezarlıktaki mezar taşları kırılıyor, demirler sökülerek götürülüyor
YAYINLAMA: 02 Eylül 2025 / 16.16
GÜNCELLEME: 02 Eylül 2025 / 16.16

Sıra kefen soymaya mı geldi?...

İ.A. adlı okurumuz gazetemize kadar gelerek mezarlıktaki tahribattan yakındı. Okurumuz ölülerimize karsı herkesin saygılı olması gerektiğini, bu saygısızlığa izin verilmemesini istedi.

Asri mezarlıktaki aile mezarlığını çevreleyen demirler bilinmeyen kişi veya kişiler tarafından sökülerek götürüldü. Bu yetmiyormuş gibi yapılmış bulunan mezarın taşları kırıldı.

Şikayet sahipleri dikilen ağaçların ve çiçeklerin de kırıldığını, koparıldığını ifade ile: “Ölülerimizin baş uçlarındaki ağaçlar kınlıyor. Mezarlığımızın çevresindeki demirler sökülüp götürülüyor. Yaptırdığımız demir kapı parçalanıyor.

Bugün mezarlığımızın çevresindeki demiri ve kapıyı parçalayan, demirlerini götüren, yarın mezarları da açar kefenlerini de soyar.

Bu kadar terbiyesizlik, saygısızlık şimdiye kadar görülmemiştir. Belediye yetkililerinin mesele üzerine gitmesi, bu işi yapanları ortaya çıkarması gerekir.”

Cenazelerimize karşı yapılan bu tür saygısızlığa Mezarlık Müdürlüğü yetkililerinin izin vermemesi, soruna ciddi olarak eğilmesi bekleniyor.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *