ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

“Müslümanım ve Türküm diyen her yere hizmet götürürüz”

“Müslümanım ve Türküm diyen her yere hizmet götürürüz”
YAYINLAMA: 21 Ağustos 2025 / 13.19
GÜNCELLEME: 21 Ağustos 2025 / 13.19

Devlet Bakanı Karaevli: “Askerlerden sonraki iktidarlar istikrar getiremiyor”

ANAP Genişletilmiş 3. İl Divanı toplantısında Devlet Bakanı Ahmet Karaevli, “1071 Malazgirt zaferinden beri dinim cinsim budur ve Türküm diyen her yere kadar ulaşırız* diye sözlerine başladı.

Askeri yönetimler sonunda, iktidara gelen partilerin genellikle istikrar getiremediklerini söyleyen Devlet Bakanı, kendi hükümetlerinin beğenildiğini ifade etti.

Ahmet Karaevli, ekonomide kansız ihtilaller yaptıklarını belirterek, “Yaptıklarımız işin en doğrusudur” dedi. Parlamentodan bütçeyi rahatlıkla geçirdiklerini vurgulayarak, iktidarın kanunla güven tazelediğini söyledi.

Genel Başkan Yardımcısı Bülent Akarcalı, hükümetleri sayesinde Türkiye'nin, dünya da sözü geçen, saygı duyulan bir ülke haline geldiğini belirtti. Milyarlık, santral, köprü yatırımları için, Japonya, Kanada ve Avusturalya ile anlaşma yapabilmesini aranılan bir ülke olmamıza örnek gösterdi.

Akarcalı, sosyalistlerin üye olduğu Avrupa Demokratlar Birliğine, ANAP'ın da kısa sürede üye olduğunu, bunun da büyük bir başarı olduğunu söyledi.

“Fetihlerden gelmiş bir milletiz. Çağdaş yöntemlere ayak uyduruyoruz.” dedi. Daha sonra ise asker ruhlu Türk milletinin direncinin müstehcenlikle kırılmak istendiğini, yasaklamaların ise yer altından çalışmalara neden olduğunu vurguladı.

TBMM Gurup Başkan vekili Pertev Ascıoğlu görüşlerini “Bu memlekete ne yapıldı ise sağcıların eseridir. ANAP'a girmek başta maceraya atılmak gibi bir şeydi. Ama biz, milliyetçi, muhafazakarlar, ilahi kelametullah uğruna buradayız” şeklinde açıkladı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *