ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Şehir içindeki telefon kabinlerinden ayda 12 milyon gelir sağlanıyor

Şehir içindeki telefon kabinlerinden ayda 12 milyon gelir sağlanıyor
YAYINLAMA: 12 Kasım 2025 / 13.12
GÜNCELLEME: 12 Kasım 2025 / 13.12

Bazı semtlerde telefonların ahizelerinin çalındığı ve kabloların koparıldığı bildiriliyor

PTT’nin yaptığı çalışmalarla şehir içinde çeşitli semtlere konulan ankesörlü telefon kabinlerinin sayısı 110’a ulaştı.

Şehir içinde kullanılan ve 24 saat açık bulundurulan ankesörlü telefon kabinlerinden 43 tanesi lokal şehir içi 68’i ise şehirlerarası ve milletlerarası konuşmaya açık tutuluyor.

Ankesörlü telefon kabinlerinden ocak ayı içerisinde 12 milyon, şubat ayında 11 milyon 644 bin, mart ayında ise 13 milyon 840 bin liralık gelir elde edildiği açıklandı.

Telefonların arızalanması durumunda teknik elemanlar tarafından devamlı tarandığı belirtilerek vatandaşların da bu hizmetin şuurunda olması istendi.

Ankesörlü telefonların konduğu bazı semtlerde telefonlara zarar verildiği açıklanarak telefon ahizesinin çalındığı, kablolarının koparıldığı ve yumrukla telefona saldırdıkları ifade edildi.

Bu gibi durumlarda olayın devam etmesi halinde, telefon kabinlerinin, milli servete zarar verilmesini önlemek amacı ile başka yerlere nakledildiği belirtildi. Telefonla konuşmak için çeşitli dalaverelere başvuranlar olduğu, bunların arasında 25 kuruşların bir liralıkların ezilerek jeton şekline getirip atıldığı, hatta çiklet bile atanların bulunduğu belirtildi.

Telefonu olmayan semtlere bu yıl içinde hizmet götürüleceği, ipek yolu üzerine de 13 telefon kabini yerleştirildiği, 10 km. aralıklarla da 23 tane ankesörlü telefon kabini konulduğu yetkililer tarafından açıklandı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *