ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Yayınımız üzerine Zabıta Kooperatifinden açıklama geldi

Yayınımız üzerine Zabıta Kooperatifinden açıklama geldi
YAYINLAMA: 25 Ağustos 2025 / 11.29
GÜNCELLEME: 25 Ağustos 2025 / 11.29

Belediye Zabıta Personeli Yapı Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Bilgin, SABAH’ta kooperatifleri ile ilgili yayınlar çıkması üzerine, bir basın bülteni yayınlayarak çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Bilgin “Kooperatifimiz 136 üyelidir. Bunun 96'sını da belediye memurları oluşturmaktadır. Evi olmayan dar gelirli memurları ev sahibi yapmayı amaçlayan kooperatifimizden, 40 kişi kendi istek ve arzularıyla üyelikten ayrıldılar” dedi.

Kooperatif inşaatının mimari projesini, Ejder Çakar, statik projesini de Alptekin Seyitoğlu'nun çizdiğini bildiren Mustafa Bilgin “Bu kişiler aynı zaman da belediyede de görevli olduklarından, başka teknik sorumlu arandı. Yüzde 3 komisyonla teknik sorumluluğu üstlenmek isteyen Faruk Arpacıoğlu'na görev verildi.” dedi.

Basın bülteninde ayrıca. Arpacıoğlu'nun bir süre sonra, inşaatın statik hesaplarından kuşkuya düştüğü, bu nedenle Gaziantep Mimar ve Mühendisler Odasından görüş istendiği açıklandı.

Ancak Odanın kesin kanaate sahip olamaması nedeni ile. Çukurova Üniversitesinden öğretim görevlilerinin gelerek incelemelerde bulunduğu belirtildi.

Ali Çöğün ve Kemal Avcı'nın yaptığı kontroller sonunda inşaatın gerekli emniyete haiz olduğunun anlaşıldığı bildirildi.

Memurların kooperatif üyeliklerinden ayrılmalarına ise, önce izin verilmediği ancak daha sonra önüne geçilemediği açıklandı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *