ANASAYFA arrow right Ekonomi

Hilton Worldwide Türkiye’de büyüyor

Hilton Worldwide Türkiye’de büyüyor
YAYINLAMA: 15 Nisan 2020 / 22.54
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 00.14
Dört yeni Hampton by Hilton oteli için yatırımcı kuruluşlarla anlaşma imzalandığını açıkladı.
Hilton Worldwide, önemli bir gelişme pazarı olarak gördüğü Türkiye’de ekonomi markalı otellerinin sayısını artıracağını, dört yeni Hampton by Hilton oteli için yatırımcı kuruluşlarla anlaşma imzalandığını açıkladı. Hilton Worldwide Geliştirmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Michael Collini, bu yıl içinde Türkiye'de altısı ekonomi markalı Hampton by Hilton olmak üzere 12 yeni Hilton'un projelendirilmesiyle birlikte Hilton Worldwide’ın Türkiye’de halen faaliyette olan ve geliştirilme aşamasındaki otel sayısının 34’e ulaştığını söyledi. Collini, ekonomi markalı Hampton by Hilton İstanbul Kayaşehir, Hampton by Hilton Rize, Hampton by Hilton Çorlu ve Hampton by Hilton Gaziantep projeleriyle ilgili anlaşmaların imzalandığını, Hampton by Hilton Bursa ve Hampton by Hilton Ordu'nun da projesinin tamamlanma aşamasına geldiğini söyledi. 
Makro İnşaat tarafından yapımı planlanan Hampton by Hilton İstanbul Kayaşehir'in imza töreni dolaysıyla İstanbul'da düzenlenen basın toplantısında konuşan Michael Collini, "Türkiye ekonomisi yeniden büyüme trendini birçok sektörde yakalamış durumda. Türkiye'de orta ve ekonomi sınıfında yüksek kalitede otel eksikliği var. Bu tarz otellere ihtiyaç artıyor. Biz de bu ihtiyaca cevap vermek üzere bunu da bir pazar fırsatı olarak gördük ve değerlendirmek istedik. Ekonomi markalı oteller olarak Türkiye'ye doğru zamanda yatırım yaptığımı düşünüyoruz. Hampton by Hilton İstanbul Kayaşehir ekonomi markalı otelde ilk projemiz olacak" dedi. 
Türkiye'de altı kategoride dört değişik markayla faaliyet gösterdiklerini söyleyen Michael Collini, stratejik pazar olarak gördükleri Türkiye'de tüm kategorilerde büyümeye ve yatırım yapmaya devam edeceklerini vurguladı. 
Hampton by Hilton markasının ekonomik konaklama yapmak isteyenler için çok ideal bir seçenek olduğunu ifade eden Collini, bu modelin ABD'de çok başarılı bir şekilde uygulandığını bu ülkede sayısı bin 800'e ulaşan Hampton by Hilton'un sahip olduğu kalite özelliklerini yerel ihtiyaçlara uyarlayarak ve toplam kaliteden de ödün vermeyerek Türkiye'ye getireceklerini belirtti. Collini, Türkiye'de 34 Hilton'dan 17'sinin faaliyette olduğunu belirterek, "Bu yıl şimdiye kadar beş otel açtık. 2011 sonuna kadar yedi yeni otel daha açarak bu yıl içinde toplam 12 Hilton'u faaliyete geçirmiş olacağız" diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *