ANASAYFA arrow right Ekonomi

Kazancı Goldman'ı ortak aldı

Kazancı Goldman'ı ortak aldı
YAYINLAMA: 15 Nisan 2020 / 22.58
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 00.14
Aksa Enerji yüzde 26.5'ini Goldman Sachs'a satarak 450 milyon dolar aldı.
Aksa Enerji Goldman Sachs ile ortak oldu. 


Kazancı Holding'den gelen açıklamada Goldman Sachs'a yüzde 26.5 hisse verilerek 450 milyon dolar ile ortaklık sağlandığı belirtildi.


Bununla birlikte Kazancı Holding'e 192 milyon dolar kredi tahsis edildi.

 
Aksa Enerji Yönetim Kurulu Başknı Cemil Kazancı, böyle bir anlaşma yaptıkları için çok mutlu olduklarını sektörde bu bazlı bir anlaşmanın daha önce olmadığını benzer anlaşmaların sadece bankacılık sektöründe görüldüğünü kaydetti.


Kazancı yaptığı değerlendirmede, büyümek için Goldman Sachs ile anlaşma yoluna gittiklerini belirtti. 


Üretim kapasitesini arttırmaya ve dağıtımlarda fırsat kollamaya devam edeceklerini söyleyen Kazancı, elektrik dağıtımı ile ilgili kararlarını bu akşam açıklayacaklarını kaydetti.


Aksa Enerji Üretim A.Ş'nin Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayımlanan özel durum açıklamasında, ana ortakları Kazancı Holding A.Ş'nin bu sabah İMKB'ye gönderdiği açıklamada, Goldman Sachs tarafından Kazancı Holding A.Ş'ye yaklaşık 192.000.000 dolar tutarında ve 1 yıl 1 hafta vadeli kredi tahsis edildiği, bu krediye teminat teşkil etmek üzere Aksa Enerji Üretim A.Ş. sermayesinin yaklaşık yüzde 43'ünü temsil eden paylar üzerinde, kredi veren Goldman Sachs lehine rehin tesis edileceği bildirildi.
Açıklamada, ''Ayrıca, Kazancı Holding A.Ş. olarak Aksa Enerji Üretim A.Ş'nin sermayesini temsil eden payların yaklaşık yüzde 26,47'sine tekabül eden paylarımızla ilgili olarak, olumsuz ekonomik etkilere karşı çeşitli koruma unsurları içermesi öngörülen bir sermaye finansmanı (equity financing) işleminin görüşmeleri hakkında Goldman Sachs'e münhasır yetki tanınmıştır'' denildi.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *