ANASAYFA arrow right Ekonomi

Kriz kelimesini çöpten çıkarmaya kimse uğraşmasın

Kriz kelimesini çöpten çıkarmaya kimse uğraşmasın
YAYINLAMA: 15 Nisan 2020 / 22.58
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 00.14
Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, “Kriz kelimeleri çöpe atılmıştır. Bunu tekrar çöpten çıkarmaya kimsenin uğraşmasın” dedi.
Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, “Kriz kelimeleri çöpe atılmıştır. Bunu tekrar çöpten çıkarmaya kimsenin uğraşmasın” dedi. Çağlayan, Türkiye’ye yurt dışından gelecek birçok yatırımcının olduğunu belirterek, “Ben iki tane yatırımcıyla görüşmeye başladım. Sadece yapılacak iki yatırım 7-8 milyar doların üzerinde. Türkiye, şu anda dünyada en iyi yatırım yapılabilir ülkeler arasındadır” ifadelerini kullandı. 
Bakan Çağlayan, Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası(İNTES) Başkanı Şükrü Koçoğlu ve beraberindeki heyeti kabul etti. Burada bir konuşma yapan Çağlayan, Türkiye’nin siyasi ve ekonomik istikrarını fevkalade sağlamış bir ülke olduğunu vurgulayarak, “Kriz kelimeleri çöpe atılmıştır. Bunu tekrar çöpten çıkarmaya kimsenin uğraşmasın” dedi. Çağlayan, Türkiye’de, şu anda gerek kamu borçları, gerekse Merkez Banaksı döviz rezervlerine bakıldığında Türkiye’de şu anda ‘kriz’ kelimesini oluşturabilecek, çağrıştırabilecek hiçbir alt yapının olmadığını kaydetti. 

-
Kİ YABANCI YATIRIMCIDAN 7-8 MİLYAR DOLAR YATIRIM- 


Çağlayan, “Türkiye’ye yurt dışından gelecek birçok yatırımcı var. Ben iki tane yatırımcıyla görüşmeye başladım. Sadece yapılacak iki yatırım 7-8 milyar doların üzerinde. Türkiye, şu anda dünyada en iyi yatırım yapılabilir ülkeler arasındadır” dedi. 


MÜTEAHHİTLİK SEKTÖRÜ 202.6 MİLYAR DOLARLIK İŞ YAPTI- 


Çağlayan, müteahhitlik sektörünün son derece önemli bir sektör olduğunu vurgulayarak, “Türkiye’nin elde ettiği başarılan bizim için bir gururdur. 2011 ortası itibariyle müteahhitlik sektörü 90 ülkede faaliyet gösteriyor. Bir rekoru size söylüyorum. Şu ana kadar müteahhitlik sektörünün yapmış olduğu işlerin toplamı 202 milyar 600 milyon dolar oldu. 150’lerden bu rakama geldik. Şu anda 6 bin 293 proje gerçekleştirmiş oluyor. Şu anda 35 ülkede müteahhitlik firmalarımız çalışıyor. Şu anda 251 proje devam ediyor. Bu yıl itibariyle alınan işlerde Rusya 2.3 milyar dolarla birinci, Irak 2.2 milyar dolarla ikinci sırada. Türkmenistan’da bu yıl itibariyle 1.8 milyar dolarlık müteahhitlik işi alınmıştır. Müteahhitlik sektörü maya tutmuştur” ifadelerini kullandı. ANKA

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *