ANASAYFA arrow right Güncel

100 bin kişiye sıcak yemek verilecek

100 bin kişiye sıcak yemek verilecek
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 01.53
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 01.53
Bu kapsamda, zabıta ekiplerimiz artması olası dilencilik olayları karşısında gerekli tedbirleri aldı.
Yaklaşan Ramazan Ayı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, ‘11 ayın sultanı olan ve Müslüman âlemi tarafından büyük özlemle beklenen Ramazan, tüm bereketi ile yüreklere mutluluk ve manevi coşkular getirmektedir. İnsanların hem ibadetlerini daha yoğun olarak yerine getirdikleri hem de aç ve yoksulların halini daha iyi anlayarak daha çok yardım eli uzattıkları bu ayda paylaşma ve dayanışmaya vesile olan müstesna bir zamandır” dedi.

‘Ramazan ayının insanlar arasındaki birlik ve beraberlik bağlarının güçlenmesinde büyük katkısı olduğunu vurgulayan Güzelbey, “Büyükşehir Belediyesi olarak, böylesine kutsal bir ayda, halkımızın akşamlarını birlik ve beraberlik içinde yaşamaları için başlattığımız ve bu yıl dokuzuncusunu hep birlikte kutlayacağımız Ramazan Şenliklerimizin çok daha canlı, çok daha hareketli geçeceğini ümit ediyoruz” diye konuştu.

‘Oluşturduğumuz şenlik alanı içerisinde insanlarımızın unutmaya başladıkları değerleri her zaman taze tutmayı hedefliyoruz’ diyen Başkan Güzelbey, “Büyükşehir Belediyesi olarak, bu duyguları bir festival coşkusuyla Gaziantepli hemşerilerimizle paylaşarak, gelenekselleştirme yolunda mesafe kat edip yaşatmaya devam edeceğiz. Kaliteye ve her kesime hitap etmeye büyük önem verdiğimiz etkinlik programımızla Gaziantep’te Ramazan Şenliklerinin her yıl olduğu gibi bu yıl da coşku ile yaşanmasını amaçlıyoruz. Yüzüncü Yıl Atatürk Kültür Parkı içinde ve Masal Parkı'nda Tasavvuf Müziği ve Sema gösterilerinden, Fasıl dinletileri, Sıra Geceleri, Hacivat-Karagöz gösterileri ulusal ve yerel sanatçı konserleri, gölge oyunları, meddah ve orta oyunu, animasyonlar ve satış stantlarına kadar halkımızı memnun edecek bir program hazırladık” diye ifade etti.
‘Şehreküstü İtfaiyesi, Kayaönü İtfaiyesi, Üniversite Karşısı Atapark ve Düztepe Dergah Düğün Salonu olmak üzere 4 ayrı noktada kuracakları iftar çadırında ramazan ayı boyunca 100 bin vatandaşa sıcak yemek vermeyi hedeflediklerini belirten Başkan Güzelbey, “Ramazan ayında ayrıca 8 bin yoksul ailemize gıda yardımı yapacağız” dedi.

‘Gaziantep halkının huzurlu bir ramazan geçirebilmeleri için gerekli tüm tedbirleri aldık. Bu kapsamda, zabıta ekiplerimiz artması olası dilencilik olayları karşısında gerekli tedbirleri aldı. Sağlık İşleri Daire Başkanlığı ile Zabıta Daire Başkanlığı ekiplerimiz de şikâyete bağlı kalmaksızın gıda ürünleri satışı yapan yerlerin denetimlerini gerçekleştiriyor. Vatandaşlarımız da 153 Alo Zabıta hattını ücretsiz arayarak gıda denetimi talep edebileceklerdir’ diyen Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey; Gaziantep halkına sosyal belediyecilik anlayışı çerçevesinde hizmetlerimiz devam ediyor. Bu çerçevede şehrin eksik kalan sosyal yaşamını canlandırmak için her alanda hizmet üretmeye devam edeceğiz” Sevgili hemşerilerimin, mübarek ramazan ayını kutlarken hayırlara vesile olmasını diliyor, selam ve saygılarımı sunuyorum” dedi.


Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *