ANASAYFA arrow right Güncel

100 binin üzerinde çalışan var

100 binin üzerinde çalışan var
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 01.53
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 01.53
İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 3. olağan toplantısı Vali Erdal Ata başkanlığında yapıldı.
İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 3. olağan toplantısı Vali Erdal Ata başkanlığında yapıldı.
Ata, valilikte düzenlenen toplantıda, toplantının Gaziantep'te istihdama yönelik bir takım kararlar almak amacıyla yapıldığını belirtti.
Bir araya gelmekteki diğer bir hedeflerinin istihdama yönelik politikalar oluşturmak olduğunu ifade eden Ata, şöyle konuştu: ''Gaziantep sanayi bakımından gelişmiş bir kent. Sanayide şu anda 100 binin üzerinde çalışan insanımız var. Organize Sanayi Bölgesi'nde zannediyorum 80 bin civarında, diğer küçük sanayi sitelerinde de 26 bin civarında çalışan...Bunları topladığınız zaman işte 100 bini biraz geçiyor.
Sanayicilerle yaptığımız görüşmelerde her ortamda eleman ihtiyaçları olduğunu eleman bulmakta zorlandıklarını belirtiyorlar. Bu sorunu çözmek de bir noktada, buradaki İl İstihdam Kurulu'nda alınacak olan kararlar ve açılacak olan kurslarla, onların aradığı nitelikte elamanları yetiştirmekle olacak. Sanayicilerimizin de bir nebze de olsa ihtiyaç duyduğu elemanları temin etme konusunda kararlar alıp uygulamaya koymak amacındayız.''
Ata, yılın ilk 6 aylık dönemine bakıldığında 5 bin 36 kişinin işe yerleştirildiğini ancak bunun il açısında yeterli olmadığını vurgulayarak, sanayicilerin aranan nitelikteki elaman ihtiyacını karşıladığı takdirde bu sayının 10 bine ulaşabileceğini aktardı.
Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Siraç Ekin de İş-Kur'un faaliyetleri hakkında slayt eşliğinde sunum yaptı.
Ekin, kurumun gittikçe güçlendiğini, taşradaki yapısını daha ileri seviyelere taşımak için çalıştığını kaydetti.AA
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *