ANASAYFA arrow right Güncel

2 organizasyonu da düzenleyecek güçteyiz

2 organizasyonu da düzenleyecek güçteyiz
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 01.54
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 01.54
Kılıç,Türkiye'nin söz konusu iki etkinliğe de aday olduğunu hatırlatarak, iki etkinliği de önemli bulduklarını kaydetti.
Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Türkiye'nin, hem 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası'nı, hem de 2020 Olimpiyatları'nı düzenleyecek güç ve donanıma sahip olduğunu söyledi.
Bakan Suat Kılıç, Türkiye'nin söz konusu iki etkinliğe de aday olduğunu hatırlatarak, iki etkinliği de önemli bulduklarını kaydetti.
Türkiye'nin spor alanında almadığı iki faaliyet kaldığını anımsatan Bakan Kılıç, ''Bunlardan biri Avrupa Futbol Şampiyonası, diğeri yaz oyunları ve paralimpik oyunları. Baktığımız zaman Türkiye her türlü organizasyonun altına imzasını koydu. Bütün organizasyonları başarıyla geride bıraktık. Avrupa Futbol Şampiyonası'nı ve 2020 Olimpiyatları'nı yapabilecek güç ve donanımdayız'' diye konuştu.
Bakan Kılıç, Türkiye'nin bu yıl Dünya Kadınlar Tenis Şampiyonası, Kısa Kulvar Dünya Yüzme Şampiyonası, Dünya Satranç Olimpiyatı dahil olmak üzere çok sayıda uluslararası organizasyona evsahipliği yapacağını vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Avrupa Futbol Şampiyonası yapabilecek güç ve donanımdayız. Olimpiyatları yapabilecek güç ve donanımdayız. Biz her ikisini de istiyoruz, ama aynı yıl olması dolayısıyla ülkemizde yapılamayacağını biliyoruz. Yapacağımız hangi organizasyon olursa olsun, dünyanın barışına, evrensel dostluk ve kardeşlik iklimine en üst düzeyde katkıyı vererek, organizasyonun üstesinden geleceğiz.''

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *