ANASAYFA arrow right Güncel

Aç ve susuz köpekler için yardım seferberliği

Aç ve susuz köpekler için yardım seferberliği
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 02.10
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 02.10
Canlı Hayatını İyileştirme Derneği üyeleri, köpeklere karşı insanların daha duyarlı hale gelmesini beklerken, kısırlaştırıldıktan sonra serbest bırakılan köpeklerin beslenebilmeleri için destek çağrısında bulundular.
Gaziantep’teki sokak köpekleri Hayvanat Bahçesi yanında bulunan Köpek Barınağı’nda kısırlaştırılıyor. Tedavileri tamamlandıktan sonra beslenme noktalarına bırakılan köpeklerin çoğu zaman aç ve susuz kaldığı belirtiliyor. Canlı Hayatını İyileştirme Derneği üyeleri, ramazan ayında insanların açlığı ve susuzluğu hissedebildiğini hatırlatırken, aç ve susuz kalan köpekler için yardım çağrısında bulundu. Köpeklerin beslenebilecekleri yerlerin kısıtlı olduğuna dikkat çeken Veteriner Hekim Berna Sarıçiçek, köpek severlere ve duyarlı vatandaşlara seslenerek, ”Sokaktan toplanan köpekler Büyükşehir Belediyesine ait geçici bakımevinde yaraları varsa tedavi ediliyor. Sağlıklı olanlar kısırlaştırılıyor ve beslenme noktalarına bırakılıyor. Yasa ayrıca, şu süreçte köpeği aldığın bölgeye bırak diyor. Gaziantepli vatandaşlar köpeklerden korktukları için bu uygulamayı tam yapamıyoruz. Halktan istediğimiz, köpeklerden korkmamaları zaten çok saldırgan olan bir köpek insana yaklaşmaz. Sadece yaklaşırsa oynamak için yaklaşır. İnsanlarımızın onlara ramazan günüde bu sıcak havalarda sadece verecekleri bir kap yemek ve sudur. Yemek vermeseler bile sadece su verseler de yeterli olacağını düşünüyorum” dedi.
Sarıçiçek, eski battaniye ve kanepesi bulunan yardımseverlerden de köpekler için battaniye ve kanepe talebinde bulundu.
Canlı Hayatını İyileştirme Derneği Başkan Yardımcısı Suzan Gökpınar ise ”Bugün bakımı yapılan ve aşısı yapılan köpekler beslenme alanlarına bırakılıyor ama çok az beslenme alanı var. Köpeklerin hepsi uysal, insana çok yakınlar. Onların karnı doyduğunda insanlara ve yerleşim alanlarına çok yaklaşmıyorlar. Kulağında küpesi olan köpek bakımlı ve uysal köpektir. Evlerin ve park yerlerine artık yemeklerini ve sularını koyarlarsa mutlu oluruz. Onlarda bizim aramızda onlarda doğanın bir parçası çünkü onlarda bizimle yaşamak zorundalar. Hayvanları sevmeye bilirler ama onlar bizimle yasa gereği bizimle yaşamak zorundalar. Taşlanan sokaktaki çocuklar çok taş atıyor. Ürken köpek saldırır, bir köpek gördükleri zaman koşmazlarsa yanlarından geçerlerse hiç bir şey olmadığını göreceklerdir. Bütün canlılarla birlikte bakım içerisinde yaşayalım istiyoruz” dedi.İHA



resim
Gaziantep’teki sokak köpekleri Hayvanat Bahçesi yanında bulunan Köpek Barınağı’nda kısırlaştırılıyor.


Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *