ANASAYFA arrow right Güncel

Ak Parti İl Başkanı Uzer gazetecilerin sorularını yanıtladı

Ak Parti İl Başkanı Uzer gazetecilerin sorularını yanıtladı
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 02.06
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 02.06
Ahmet Uzer,Asım Güzelbey’in bir dönem daha belediye başkanlığı görevini sürdürmesini arzu ettiklerini söyledi.

AK Parti Gaziantep İl Başkanı Ahmet Uzer, Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey’in bir dönem daha belediye başkanlığı görevini sürdürmesini arzu ettiklerini söyledi.
Uzer, yaptığı açıklamada, kendisinin Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday olmak için hiçbir zaman meydana çıkmayacağını belirterek Başbakan’ın uygun görmesi halinde parti içinde istişare yapacaklarını ifade etti. Başkan Güzelbey’in bir dönem daha görev yapmasını arzu ettiklerini dile getiren Uzer, “Şunu belirtmekte fayda var. Daha bu konuları konuşmak için çok uzun zamana ihtiyaç var. Aşağı, yukarı yerel seçimlerin yapılmasına bir buçuk yıl gibi bir zaman var. Bu zaman içerisinde Türk siyasetinde neler olur? Gaziantep’de neler olur? Bunları öncelikle kimsenin bilmesi mümkün değildir. Yalnızca bizim partimizde çok açık başkanımızın devam etmesi noktasında genel bir görüş var"dedi. Gaziantep kamuoyunun Asım Güzelbey’in görev yaptığı süre içerisindeki çalışmalarından fevkalade memnun olduğunu anlatan Uzer, şunları söyledi: "Bizim gönlümüzden geçen arz ettiğimiz Büyükşehir Belediye Başkanımızın bir dönem daha devam etmesidir. Hepimizin arzu ettiği bu fakat geçen günkü basın toplantısında kendisinin de belirttiği gibi kendi kendini bağlıyacak şekilde ben kesinlikle üçüncü dönem görev almayacağım, ben halkıma söz verdim gibi sözler söyledi. Bu çok büyük bir erdemlik. Çünkü Türk siyasetinde insanlar bir makama oturdukları zaman onu bir daha gönülleri ile terk etmeyi bilmiyorlar.”
AK Parti ile beraber Türk siyasetine böyle bir kültürün tekrar gelmesinin sevindirici olduğunu anlatan Uzer, şöyle konuştu: “İnsanlar zamanı geldiğinde o görevlerinden çekilmesini bilmeli. Ben varsam partim var ben yoksam partim yok gibi anlayışı çok yanlış bir anlayıştır. Güzelbey’in almış olduğu karara saygı duyuyorum. Bizim partimizde Başbakanımız ne derse o olur. Ben daha önce söylemiştim. Ben adayım diye kesinlikle meydana çıkmam. Başbakanımız Gaziantep için ne karar verirse hepimizde ona uyarız. Görev verirse elbetteki Başbakanımızın bu noktada partimizin görüşü mevcut olursa bizde otururuz o ortam içerisindeki şartları değerlendiririz. Has Parti konusuna da olumlu bakıyorum. Has Parti içerisinde siyaset yapan kişiler hepsi bizim arkadaşlarımız onlarla siyaset yapmak mutluluk verir”İHA
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *