ANASAYFA arrow right Güncel

Babala TV’de Kılıçdaroğlu’na 'Demirtaş' sorusu: Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır

Babala TV’de Kılıçdaroğlu’na 'Demirtaş' sorusu: Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır
YAYINLAMA: 23 Mayıs 2023 / 14.08
GÜNCELLEME: 23 Mayıs 2023 / 14.09
Gazeteci Saymaz, Babala TV’de Kılıçdaroğlu’na sorulan soruları köşesine taşıdı. Kılıçdaroğlu’na Demirtaş sorusu soruldu. Kılıçdaroğlu, ‘AHİM ve AYM kararı varsa, sessiz kalıyorsam niye siyaset yapıyorum? Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır’ dedi.

Millet ittifakı cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu BabalaTV’ye konuk oldu. Yedi saat süren programda Kılıçdaroğlu gençlerin sorunlarını yanıtladı.

Sözcü yazarı İsmail Saymaz, bugünkü yazısında henüz yayınlanmayan bölümden soruları ve cevapları yazdı. Saymaz’ın yazısında aktardığı kısım şöyle:

“Bir genç kadın, Kılıçdaroğlu'na kazanabilecek adaylar varken, neden aday olmakta ısrar ettiğini sordu. Kılıçdaroğlu, şu yanıtı verdi:

“Ben ‘Adayım' demedim. Beraber olduğumuz liderler ‘Sizin olmanız gerekir' dediler. Siz Türkiye'nin sorunlarını tek başınıza değil, beraber aşmak zorundasınız. Biz CHP olarak 400 milletvekili çıkarsak dâhi kimi sorunlar olabilir.”

CHP'nin neden TOGG'un, İHA ve SİHA'ların karşısındaymış gibi göründüğü soruldu. Kılıçdaroğlu, TOGG kurulurken kendisinin destek verdiğini ifade etti. Dedi ki:

“Niye karşı olalım? Tam tersine her türlü desteği veririz. Bizim bir şanssızlığımız var, kim negatif bir şey söylese ‘CHP söyledi' oluyor. Biz söylemedik.”

Bir AK Partili de kimi HDP'liler Atatürk'e hakaret ettiği halde Kılıçdaroğlu'nun Demirtaş'ın özgürlüğünü savunduğunu söyledi. CHP lideri, Demirtaş'ın serbest bırakılması gerektiğine ilişkin AİHM ve AYM'nin kararlarından söz ederek, “AHİM ve AYM kararı varsa, sessiz kalıyorsam niye siyaset yapıyorum? Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır” dedi.

Aynı AK Partili, Kılıçdaroğlu'na PKK'lıların destek diye yorumlanan sözlerini hatırlattı. Kılıçdaroğlu:

“En son Salih Müslüm destek verdiğini söyledi. Bunları kimler konuşturuyor? Devletin derinliklerinde nelerin döndüğünü, kimlerin nerelere hizmet ettiğini iyi biliriz.”

Kılıçdaroğlu, YPG'ye “Terör örgütü değil” dediği tarihte Salih Müslüm'in Türkiye'de AK Parti tarafından ağırlandığını hatırlatarak, “YPG şu an terör örgütüdür” dedi.

İkinci oturumda, AK Partili genç bir kadın, toplam oyu yüzde 2'yi bulmayan partilere 38 milletvekili dağıtılmasının CHP'lilere haksızlık olup olmadığını sordu. Bu soru CHP'lilerden alkış aldı.Kılıçdaroğlu:

“CHP tek başına 400 vekil çıkarsa bile birlikte yönetmeliyiz. Kimseyi gözardı etmek istemedik.”

Ve aynı kadın seçim gecesi Kılıçdaroğlu'nun “Öndeyiz” diye tweet attığını, Yavaş ve İmamoğlu'nun bu yönde açıklamalar yaptığını hatırlattı. Kılıçdaroğlu da “O gece bize gelen bilgi ve tutanaklara göre biz öndeydik” dedi.

Başörtülü bir öğretmenin evladı olduğunu belirten aynı kadın, Kılıçdaroğlu'nun başörtüsü için “bez parçası” dediğini kaydetti. “Neden başörtüsü hakkını savunmadınız?” diye sordu.

Kılıçdaroğlu hatasını kabul etti. Gecenin kırılma anıydı. Dedi ki:

“Hayatımızın evreleri var. İnsan düşüncelerini geliştiren kişidir. Başörtüsüyle ilgili o sözleri söylediğim doğrudur. Ama genel başkan olduktan sonra ‘Helalleşmemiz lazım' dedim. Helalleşme ne demek? ‘Benim kusurum var, kabul ediyorum. Gelin helalleşelim' demek. Orada kusurumuz var.”

Bir diğer AK Partili ise, Kılıçdaroğlu'nun Erdoğan'a tek adam yakıştırması yaptığını belirterek, “13 yıldır lidersiniz. Kazandığınız seçim yok. Bu başarısızlığınıza rağmen neden istifa etmediniz?” diye sordu. Kılıçdaroğlu:

“Her seçimde milletvekili sayımızı arttırdık. Büyükşehirleri de kazandık. Seçimler beş yılda bir yapılıyor, ne yapalım. CHP'nin halktan koptuğu izlenim vardı. Bu izlenim haklıydı. Toplumun her kesimine açılmak istedik. Yılların birikimlerini kaldırmaya çalışıyoruz.”

Geçmişte partili adaya karşı olduğu halde neden aday olduğu soruldu. “Hâlâ aynı kanıdayım” dedi. Şöyle devam etti:

“Adaylığım kesinleştikten sonra hiç parti toplantısı yapmadım. CHP logosu asmadım. Tarafsız kalmaya özen gösteriyorum.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *