ANASAYFA arrow right Güncel

Bu seneki bilimsel hedef: Akropolün ve üç yeni kazı ile aşağı şehrin iç kısmının araştırılması

Bu seneki bilimsel hedef: Akropolün ve üç yeni kazı ile aşağı şehrin iç kısmının araştırılması
YAYINLAMA: 11 Haziran 2023 / 21.30
GÜNCELLEME: 11 Haziran 2023 / 21.31
Karkamış Antik Kenti’nde kazılar başladı… Temmuz ortasında arkeoparkın yeni bölümü resmen açılacak

Karkamış'ta  Nicolò Marchetti başkanlığında 11 senedir yürütülen Türk-İtalyan kazıları, Mayıs ayı ortasında başladı. Kazıyı, Bologna, İstanbul ve Gaziantep Üniversiteleri ortaklaşa yapıyor. Geçen yıl çeşitli nedenlerle kesintiye uğrayan kazılar, bu yıl Temmuz sonuna kadar devam edecek.

Sanko’dan büyük destek

Karkamış Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Nicolo Marchetti, Sabah’a yaptığı özel açıklamada, “Karkamış kazıları, Bologna Üniversitesi, İtalya Dışişleri Bakanlığı ve  Sanko Holding tarafından finanse ediliyor. Kazıda Hasan Peker müdür yardımcılığı, Mustafa Özakça ise bilimsel danışmanlık yapmaktadır. Karkamış kazılarının Temmuz ayı sonuna kadar sürmesi planlanıyor” diye konuştu.

Yunus nekropolü de araştırılacak

Profesör Marchetti, Karkamış’ın arkeoloji tarihi ve Gaziantep turizmi açısından büyük öneme sahip bir antik olduğunu vurguladığı açıklamasında, “Bu seneki bilimsel hedeflerimiz arasında, akropolün, üç yeni kazı ile aşağı şehrin iç kısmının ve iki yeni alanla dış şehrin araştırılması amacıyla yürütülüyor. Ayrıca, kazılar sırasında  Yunus nekropolü de araştırılacak” dedi.

Arkeo parkın yeni bölümü turizme açılıyor

Prof. Dr. Machetti, “Temmuz ortasında arkeoparkın yeni bir bölümü resmen açılacak. Gaziantep Valiliği zarif bir giriş binası ve turizm bilgi merkezi inşaatını bitirirken, Kazı Ekibi ve Sanko Holding, saray alanının üzerine koruyucu bir çatı inşa ediyor, böylece yerinde bırakılan güzel Geç Hitit heykelleri herkes tarafından yol boyunca izlenebilecek” açıklamasında bulundu. Hüseyin Karataş

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *