ANASAYFA arrow right Güncel

CHP çağrı yapmıştı, finaller, seçim sonrasında

CHP çağrı yapmıştı, finaller, seçim sonrasında
YAYINLAMA: 18 Mayıs 2023 / 17.52
GÜNCELLEME: 18 Mayıs 2023 / 17.54
Yüksek Öğretim Kurulu, cumhurbaşkanı seçimlerinin ikinci tur olan 28 Mayıs'a kalmasının ardından bahar dönemi sınavlarının 1 Haziran'dan sonra yapılmasına karar verdi.

14 Mayıs'ta gerçekleştirilen Cumhurbaşkanı Seçimi'nde dört aday da yeterli oyu alamadı ve seçim ikinci tura kaldı. Üniversitelerde sınav dönemine denk gelen final tarihi için YÖK harekete geçti.

28 Mayıs'ta gerçekleştirilecek olan ikinci tur seçimleri için YÖK üniversitelerde yapılacak final dönemi sınavlarının 1 Haziran'dan sonra yapılmasına karar verdi. 

Cumhuriyet Halk Partisi, 28 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçiminde oy kullanacak üniversite öğrencilerinin memleketlerine gideceklerini hatırlatarak 26-31 mayıs tarihleri arasında yapılacak fiziki ya da online sınavların iptal edilmesini talep etmişti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Fethi Açıkel, yaptığı yazılı açıklamada, "YÖK, acilen bir genelge yayımlayarak üniversite senatolarına 26-31 Mayıs tarihleri arasında fiziki ya da online sınav yapılmaması kararını kamu ve vakıf üniversitesi ayrımı gözetmeksizin bir an önce bildirmelidir" ifadelerini kullanmıştı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *