ANASAYFA arrow right Güncel

Daha yaşanabilir bir Gaziantep için sanata yapılan en önemli yatırım

Daha yaşanabilir bir Gaziantep için sanata yapılan en önemli yatırım
YAYINLAMA: 19 Haziran 2023 / 22.43
GÜNCELLEME: 19 Haziran 2023 / 22.44
Daha yaşanabilir bir Gaziantep ve Şehitkamil için mevcut mekanların artan nüfus ve ihtiyaçlar karşısında yetersiz kalması üzerine harekete geçtiklerini kaydeden Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, modern şehirciliğin önemli kriterlerinden olan kültür-sanat-eğitim altyapısının geliştirilmesi hedefiyle D.T. Şehitkamil Sahnesi’nin yapıldığını söyledi.

Kalıcı bir eser
Çok fonksiyonlu bir merkez yaptıklarını anlatan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, “D.T. Şehitkamil Sahnesi’nde sona gelindi. İnşallah, önümüzdeki günlerde halkımızın hizmetine sunacağız. D.T. Şehitkamil Sahnesi’nin içerisinde; tiyatro binası, kütüphane, DENE-YAP atölyesi, sanat merkezi, 3 bin 200 metrekarelik kapalı otopark, 200 araçlık açık otopark bulunuyor. İçerisindeki kütüphane, 7/24 açık olacak. Aralıksız hizmet verecek. Yarın bizler, bugün bulunduğumuz konumlarda olmayacağız ama bu kalıcı eserler milletimize hizmet etmeye devam edecek.” ifadelerini kullandı.

Eğitim-kültür-sanat faaliyetlerinin yürütüldüğü anlanlar yetersiz kalıyor

 “Üretim ve ticaret kapasitesi ile öne çıkan Gaziantep’te eğitim-kültür-sanat faaliyetlerinin yürütüldüğü mevcut mekanların artan nüfus ve ihtiyaçlar karşısında yetersiz kalması bizler için kabul edilemezdi. Bu eksikliğin giderilebilmesi için Gaziantep’imize yakışır merkez gerekiyordu. Şehitkamil Belediyesi olarak, modern şehirciliğin kriterlerinden olan kültür-sanat altyapısının geliştirilmesi amacı ile daha önce Şehitkamil Sanat Merkezi’nin tamamlayarak halkımızın hizmetine sunduk. Halkımızın ihtiyaç ve taleplerini göz önünde bulundurarak D.T. Şehitkamil Sahnesi yapım kararını aldık. Çok fonksiyonlu bir merkez yapıyoruz. D.T. Şehitkamil Sahnesi’nin içerisinde; tiyatro binası, kütüphane, DENE-YAP atölyesi, sanat merkezi, 3 bin 200 metrekarelik kapalı otopark, 200 araçlık açık otopark bulunuyor. İçerisindeki kütüphane, 7/24 açık olacak. Aralıksız hizmet verecek. Yarın bizler, bugün bulunduğumuz konumlarda olmayacağız ama bu kalıcı eserler milletimize hizmet edecek. Proje safhasından bu noktaya gelene kadar her kademede emeği olan tüm ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 3 bin metrekarelik kütüphanesi var
Toplam 9 bin metrekare alan üzerine inşa edilen D.T. Şehitkamil Sahnesi’nin içerisinde; 10 bin 200 metrekarelik tiyatro binası, ana giriş ve fuaye alanı, 600 kişilik ana salon, 500 metrekarelik sahne, hareketli orkestra çukuru, hareketli sahne, kulis ve hazırlık odaları, sahne dekor ve depo alanları, VİP salonu, 3 bin metrekarelik kütüphane, DENE-YAP atölyesi, sanat merkezi, kafeterya, 3 bin 200 metrekarelik kapalı otopark, 200 araçlık açık otopark bulunuyor.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *