ANASAYFA arrow right Güncel

Deprem bölgesine mobil berber tırı ve 10 hijyen istasyonu geldi

Deprem bölgesine mobil berber tırı ve 10 hijyen istasyonu geldi
YAYINLAMA: 07 Haziran 2023 / 15.45
GÜNCELLEME: 07 Haziran 2023 / 15.47
Türkiye'nin kişisel temizlik ve bakım şirketi Evyap, bünyesindeki Duru ve Arko Men ile birlikte deprem bölgesine yönelik iki yeni projeyi hayata geçirdi. Duş ve mobil berber projesi, artan sıcaklarla birlikte hijyen ihtiyacının çözümüne önemli bir katkı sağlayacak.

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği 11 ilde hava sıcaklıkları yükselmeye başladı. Evyap iki lider markası Duru ile Arko Men, bu sorunların başında gelen hijyen konusunda depremzedelere destek olmak amacıyla iki yeni proje başlattı. Markanın duş ve mobil berber projesi, bastıran sıcaklarla birlikte daha da artan hijyen ihtiyacının çözümüne önemli bir katkı sağlayacak. Duru’nun Hatay’ın Samandağ ilçesinde konuşlandırdığı duş ve tuvaletleri en çok da çadır kentlerde yaşayan kadın ve çocukların önemli bir ihtiyacını karşılayacak. Arko Men’in bir tırın içini dönüştürdüğü mobil berberi ise, Hatay Samandağ, Antakya, Gaziantep İslahiye, Kahramanmaraş ve Adıyaman’daki çadır kentleri gezerek bölge halkının bayram öncesi ihtiyacını karşılayacak.

Evyap’ın Türkiye’nin lider kişisel bakım ve temizlik şirketi olarak toplum sağlığı ve temizliği konusunda elini her zaman taşın altına koyduğunu kaydeden Evyap Kurumsal İletişim Müdürü Elif Sözer Dumlu, pandemi ile başlayan ve bu yıl yaşadığımız depremlerle devam eden hijyen ihtiyacını karşılamak için seferberlik ruhuyla çalıştıklarını belirtti.

Evyap’ın, depremlerin ilk gününden itibaren gönüllü ekiplerle bölgede olduğuna işaret eden Dumlu, "Evyap, 100 yıla yaklaşan iş hayatında toplumun ihtiyaçlarına her zaman yakın durdu ve karşılamaya çalıştı. Çünkü Evyap’ın temellerinde kazancını paylaşmak var, kaynakları verimli kullanmak var, israf etmeden üretmek var. Bu, bizim ilk sabunu üretmeye başladığımız 1927 yılından beri uyguladığımız yazılmamış şirket yasalarından biri olarak kuşaktan kuşağa aktarılıyor. Deprem döneminde de önce çalışma arkadaşlarımızdan oluşan gönüllü ekiplerimizle sahadaydık. Bölgedeki ihtiyaçları tespit edip, AFAD, Kızılay, LÖSEV ve yerel yönetimler aracılığı ile bölgeye ulaştırdık. Acil ihtiyaçlara cevap vermek için tüm hatlarımızı en yüksek kapasitede çalıştırmak için iş gücü planımızı yaptık ve uyguladık. Konteyner kentlere destek vermekten, aşevi kurup sıcak yemek dağıtmaya kadar nerede ihtiyaç varsa orada olmaya çalıştık. Zaman ilerledikçe ihtiyaçlar da değişiyor. Şimdi de sıcakların artması ile birlikte bölgedeki duş, tuvalet ve berber ihtiyacını karşılamak için buradayız" şeklinde konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *