ANASAYFA arrow right Güncel

Erkekler, 38 kadın ve 2 çocuğu daha öldürdü

Erkekler, 38 kadın ve 2 çocuğu daha öldürdü
YAYINLAMA: 05 Haziran 2023 / 15.21
GÜNCELLEME: 05 Haziran 2023 / 17.14
bianet'in yerel ve ulusal gazetelerden, haber sitelerinden ve ajanslardan derlediği haberlere göre; erkekler Mayıs’ta en az 38 kadını ve iki çocuğu öldürdü.

Mayıs’ta en az 22 kadının ölümü basına "şüpheli” olarak yansıdı. Mayıs’ta bir çocuğun ölümü de basına şüpheli olarak yansıdı.

Erkekler, en az 61 kadına şiddet uyguladı, en az 16 kız ve oğlan çocuğunu istismar etti, en az beş kadını taciz etti. Mayıs’ta erkekler en az 17 kadını seks işçiliğine zorladı.

Mayıs 2023’te basına yansıyan iki tecavüz vakası oldu.

Erkekler sekiz kadını “ayrılmak istediği, barışmak istemediği”, bir kadını “evlilik teklifini kabul etmediği” bir kadını da “müziğin sesini kısın” dediği için öldürdü. Erkeklerin en az 28 kadını öldürme “bahanesi” basına yansımadı.

22 kadını kocası, eski kocası, sevgilisi erkekler, beş kadını oğlu/abi ve kardeşi olan erkekler, iki kadını komşusu, dört kadını arkadaşı, dört kadını eski damadı/damadı öldürdü. Bir kadını da 18 yaşından küçük bir grup oğlan öldürdü.

Erkekler, dört kadını sokak, tarla gibi ev dışı alanlarda, 32 kadını ev içinde öldürdü. Erkeklerin iki kadını nerede öldürdüğü bilgisi basına yansımadı.

Erkekler, 14 kadını kesici aletlerle, 22 kadını ateşli silahla öldürdü. Erkekler bir kadını boğarak bir kadını da darp ederek öldürdü.

Mayıs‘ta erkekler en az beş kadını taciz etti. Bu sayı geçen yıl aynı ayda 11 idi.

Erkekler, beş sözlü ve fiziki yollarla taciz etti. Erkekler, dört kadını sokak, durak ve toplu taşıma araçlarında, bir kadını da evde taciz etti.

Bir kadını eski kocası ve bir kadını eski sevgilisi taciz ederken, üç kadını taciz eden erkeğin yakınlık derecesi basına yansımadı.

Çocuk İstismarı

Erkekler, Mayıs’ta en az 16 kız ve oğlan çocuğunu istismar etti. Geçen yıl aynı ay bu sayı 22 idi. Çocukları istismar edenler arasında uzman çavuşlar da vardı. Bazı failler aynı suçu daha önce işlemiş ve yargılanmıştı.

Erkekler, bir çocuğu ev içinde, 15 çocuğu düğün salonu, sokak, okul etrafı gibi ev dışı alanlarda istismar etti.

İki çocuğu uzman çavuş,iki çocuğu akrabası, yedi çocuğu esnaf, bir çocuğu komşusu, bir çocuğu servis görevlisi istismar etti. Bir çocuğu bir grup erkek istismar ederken, iki çocuğu istismar eden erkeklerin yakınlık derecesi basına yansımadı.

*Çocuğu masa üzerinde dans ettirerek istismar eden erkekler de bu sayıya eklendi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *