ANASAYFA arrow right Güncel

Failler, cezasızlık ve hukuksuzluk yüzünden aramızda geziyor

Failler, cezasızlık ve hukuksuzluk yüzünden aramızda geziyor
YAYINLAMA: 10 Mart 2024 / 16.30
GÜNCELLEME: 10 Mart 2024 / 16.30

Gaziantep Demokratik Kadın Platformu, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu ve Kadın Meclisi öncülüğünde bir araya gelen Antepli kadınlar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında “Kadın Yaşam Özgürlük”, “İstanbul Sözleşmesi yaşatır” sloganları atarak Kırkayak Parkı’ndan Balıklı Parkı’na kadar yürüdü.

Her gün en az 3 kadın cinayeti işleniyor

Gaziantep Demokratik Kadın Platformu adına konuşan Gülfidan Polat, “Her gün en az 3 kadın cinayeti işleniyor ve intihar süsü verilen şüpheli kadın ölümlerinin aydınlatılmasının önüne engeller çıkarılıyor. Failler cezasızlık, korumasızlık ve hukuksuzluk nedeniyle aramızda gezmeyi sürdürüyor. Ama AKP-MHP iktidarı ataerkil kapitalist sistemin ihtiyaçlarına uygun biçimde, fiil kürtaj yasakları ve nüfus politikalarıyla kadın bedenleri üzerinden kadın cinselliği ve doğurganlığını denetlemeyi sürdürüyor” ifadelerine yer verdi.

Bu ülkenin kadınları canından korkuyor, şiddet görüyor, ama çaresiz değil

EMEK Partisi Gaziantep Milletvekili Sevda Karaca, yaşasın 8 Mart yaşasın kadın dayanışması ifadelerini kullanırken, “Bu ülkenin kadınları, sermayeye peşkeş çekilen teşvikler, halka değil patronlara ayrılan kaynaklar yüzünden yoksul ama çaresiz değil. Bu ülkenin kadınları canından korkuyor, şiddet görüyor, savaş politikaları yüzünden anadilinde konuşamıyor, ana dilinde eğitim alamıyor, göç ettiği yerlerde yoksulluk ile karşı karşıya kalıyor, ama çaresiz değil” dedi.

Bizim anne olmaktan başka rollerimiz de var

Dem Partisi Diyarbakır Milletvekili Ceylan Akça Cupolo, “Bizim anne olmaktan başka rollerimiz de var. Biz tarlada çalışan çiftçileriz, fabrikada çalışan işçileriz, Afganistan’da Taliban’a karşı direnen kadınlarız. Biz siyaseten de var olan kadınlarız. Eşit temsiliyet, varlığımız ve anadilde hakkımız için direnmeye devam edeceğiz” açıklamasını yaptı.

Örgütlü mücadelemizde biz kazanacağız

Eğitim Sen Merkez Kadın Sekreteri Simge Yardım, “Gökkuşağı rengimizi kuşanıp alanlara çıktık. Ata erkil kapitalizmin emeğimize, bedenimize ve kimliğimize dönük saldırılara karşı direnişi kuşandık, isyanımızı büyütüyoruz. Emeğimiz bizimdir, cinsiyet eşitlikçi bir çalışma için alanlardayız. Örgütlü mücadelemizde biz kazanacağız. Eşit, demokratik ve özgür bir ülkeyi kadınlar inşa edecek” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *