ANASAYFA arrow right Güncel

Farklılıkları zenginlik olarak gören bir anayasa

Farklılıkları zenginlik olarak gören bir anayasa
YAYINLAMA: 11 Haziran 2023 / 21.24
GÜNCELLEME: 11 Haziran 2023 / 21.25
AK Parti Grup Başkanvekili Abdulhamit Gül, tüm siyasi partilere sivil anayasaya geçiş için gerekli çalışmaların yapılmasında birlik çağrısında bulunarak, “Bu çerçevede yeni anayasa Türkiye Yüzyılı için çok önemli hedeflerimizden birisidir. Türkiye Yüzyılının anahtarı yeni anayasadır umuyorum ki bu dönemde Türkiye yeni sivil anayasasını yapacaktır ve AK Parti bu anlamda yine parlamentoda öncülük yapacaktır.

Türkiye’nin darbe anayasasının tortularından kurtulmaya ve sivil bir anayasaya ihtiyacı vardır.

Gül, seçim sürecinin geride kalmasıyla özellikle deprem bölgesi başta olmak üzere, söz verilen tüm vaatlerin gerçekleştirileceğini söylerken,  “Bizim için şimdi deprem bölgesi başta olmak üzere tüm sorunlarımızı, kalan meselelerimizi çözümleme zamanı. Ülkemizi hedefleriyle buluşturarak Türkiye Yüzyılı hedeflerini gerçekleştirecek bir döneme giriyoruz. Sağlıktan ekonomiye ve hukuk alanındaki reformlara, eğitime ulaşıma varıncaya kadar her alanda yine vaatlerimizi yerine getireceğiz” diye konuştu.

 “Artık farklılıkları ortadan kaldırarak, farklılıkları ötekileştirme aracı gören değil, bir zenginlik olarak gören kucaklayıcı bir Türkiye sözleşmesine bir anayasaya Türkiye’nin bu anlamda ihtiyacı var” diyen Gül,  Milletimizin de bu hakkıdır. Bunun yerine gelmesi için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bizim Gaziantep’te hemşerilerimize gönül bağımız daha da güçlü bir şekilde devam edecektir” dedi.

Gül, "Yeni dönemde önümüzde yerel seçimler var. İstanbul, Ankara başta olmak üzere Gaziantep’te de yine en güzel sonuçları alacağımıza inanıyoruz. Muhalefetin de hali ortada. Görüyorsunuz koltuk kavgaları, vekil kavgaları, istifalar, CHP, İYİ Parti genel başkanlarına yönelik tabiri caizse kazan kaldırmalar, istifa çağrıları ne ararsanız var. Şuanda tek gündemleri bu” şeklinde konuştu.

Seçim sonuçlarına anketlerin değil milletin iradesinin karar verdiğini belirten Gül, “Sayın Kılıçdaroğlu'nun bir televizyon programında yine bir takım açıklamalarıyla düşmüş olduğu durumu hep beraber ibretle görmüş olduk. Ne yenilgiye ne de milletin iradesine tahammülleri olmadığını gördük. Sorsanız sözüm ona demokratlar, sözüm ona demokrasiyi büyütmüşler ama görüyoruz ki hala fildişi kulelerindeler, fildişi kulelerinden hala inememişler. Milletin verdiği mesajı okuyamamışlar, Milletin verdiği mesajı okumaktan aciz olduklarını gördük. Seçim sonuçlarına, 'anketler bizi kazanacak diye görüyordu bizde inanıyorduk' diye cevap vermiş. Seçim sonuçlarına anketler değil milletin iradesi karar veriyor” diye konuştu.

Tüm Türkiye ortalamasının üstünde oy alarak 8 tane milletvekilini koruduklarını ve daha çok çalışmayla bu sayının 9 milletvekili sayısına çıkabileceğini belirten AK Parti Gaziantep İl Başkanı Ertuğrul Teymur ise, “Milletvekili adaylarımız bizlerle birlikte tüm sahada her yeri adım adım dolaştık, çok şükür sonucu da başarılı bir şekilde hem cumhurbaşkanımızı balkon konuşmasını yaptırdık hem de her zaman olduğu gibi 10 puan, tüm Türkiye ortalamasının üstünde oy alarak 8 tane milletvekilimizi koruduk. Hatta 8,5 milletvekili oldu. biraz daha çalışsaydık belki Feray Hanımı da gönderecektik ama o kaçtı. Biz sizlere göstermiş olduğunuz emekler için çok teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *