ANASAYFA arrow right Güncel

Gazetecilerin Başkonuş kampı sona erdi

Gazetecilerin Başkonuş kampı sona erdi
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 01.54
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 01.54
Kıymaz,Suriye’de devam eden iç savaşın sınır ticaretini bitirdiğini ifade etti.
GAP Gazeteciler Birliği Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz, Suriye ile yaşanan gerginliklerle ilgili olarak, “Yangına körükle gitmek yerine makul, toplumsal barışa katkı yapacak politikalar geliştirilmesinin doğru olduğuna inanıyoruz.” dedi.
Kıymaz, Kahramanmaraş’ın Başkonuş Yaylasında düzenlenen bölge toplantısının ardından yaptığı değerlendirmede, Suriye’de devam eden iç savaşın sınır ticaretini bitirdiğini ifade etti. Bölge toplantısında Suriye’ye sınırı olan kentlerde görev yapan basın mensuplarının da durumlarının değerlendirildiğini kaydeden Kıymaz, şöyle konuştu:
“Suriye’de baş gösteren iç savaş bölgemizde özellikle sınır ticaretiyle geçimini temin eden kentleri ekonomik manada sıkıntıya düşürmüştür. Ayrıca Suriye’den ülkemize sığınanlar ve onların sorunları da doğal olarak bu kentleri etkilemektedir. Toplantıyı yaptığımız Kahramanmaraş bile bundan az da olsa etkilenmiştir. Yönetim Kurulu olarak kendi sorunlarımız dışında bu konuyu ve problemin çözümünde gazeteciler olarak üzerimize düşen görevleri konuştuk. Yangına körükle gitmek yerine makul, toplumsal barışa katkı yapacak politikalar geliştirilmesinin doğru olduğuna inanıyoruz.”
Kampın gerçekleştirildiği Başkonuş Yaylasını da oldukça beğendiklerini dile getiren Kıymaz, burasının Türkiye’nin en güzel yerlerinden biri olduğuna dikkat çekti. Türkiye’nin yarısında örgütlenmeyi başardıklarını ve kampa bölge illerden gelen çok sayıda gazetecinin katıldığını vurgulayan Kıymaz, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Burası potansiyel bir turizm merkezi, ciddi bir tanıtım çalışmasıyla bölgenin cazibe merkezi olacağı muhakkak. Burada şahsıma ve üyelerimize gösterilen misafirperverliğe çok teşekkür ediyorum. Türkiye'nin yarısından fazla kentlerde yaptığımız örgütlenme ve disiplinli çalışmanın bu gün karşılığını almaktayız. Tüm katılımcılara teşekkür ediyorum.”
Kıymaz, yaylayı turizme kazandıran ve konuklara yakınlık gösteren işadamı Serdar Erdoğanyılmaz ve eşi Süreyya Erdoğanyılmaz’a teşekkür etti. Toplantıya, Adıyaman, Gaziantep, Kahramanmaraş ve Şanlıurfa’dan katılan gazeteciler ve aileleri kamp boyunca şehirden uzak, doğayla iç içe tatil yapma imkanı bularak bol bol fotoğraf çektiler.İHA



Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *