ANASAYFA arrow right Güncel

Gaziantep, 10 günden beri valisiz

Gaziantep, 10 günden beri valisiz
YAYINLAMA: 14 Haziran 2023 / 23.10
GÜNCELLEME: 14 Haziran 2023 / 23.11
Aslında kimse farkında değil, kimsenin umurunda da değil… Meğer valisiz de oluyormuş!

Gaziantep Valisi Davut Gül, 5 Haziran’da Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile İstanbul Valiliği’ne atandı. Ama nedense, göçmenlerle birlikte nüfusu 3 milyonu aşan Gaziantep’e yeni bir vali ataması yapılmadı. Vatandaş, “Gaziantep bu kadar önemsiz bir şehir mi? Kentin valisi başka yere tayin ediliyor, yerine vali atanmıyor. Böylesi daha önce hiç yaşanmadı” diye konuşuyor.

Vatandaş şaşkın

Davut Gül, Gaziantep’e 2018 yılında atandı, 5 yıl görev yaptıktan sonra, eski İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’nın yeni kabinede İçişleri Bakanı alarak yer alması ile boşalan İstanbul Valiliği görevine getirildi. Böylece Gaziantep’e yeni vali atanmadığı için, valilik makamı 10 günden beri boş kaldı.

Vatandaş, Gaziantep’e yeni vali atanmamasını garip karşılarken, “Göçmenleriyle, artan nüfusu ve asayiş gündemiyle sorunlar yumağı olan bir kente vali atanmaması çok enteresan bir durum. Şimdiye kadar bir vali giderken, diğeri hemen gelip göreve başlardı. Ne oldu veya ne oluyor da valilik makamı doldurulamıyor. Gaziantep Valiliğine layık bir vali adayı mı bulunamıyor, yoksa farklı isimler arasında tercih mi yapılamıyor” diye merak ediyor.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *