ANASAYFA arrow right Güncel

Gaziantep, mobilya üretim ve kapasitede Türkiye’de ilk 4 şehir içerisinde yer alıyor

Gaziantep, mobilya üretim ve kapasitede Türkiye’de ilk 4 şehir içerisinde yer alıyor
YAYINLAMA: 09 Haziran 2023 / 21.39
GÜNCELLEME: 09 Haziran 2023 / 21.41
Son yıllarda mobilya üretiminde adından söz ettiren Gaziantep, üretim ve kapasite açısından Türkiye’de ilk 4 şehir içerisinde yer aldığını belirtti

2023 yılının Gaziantep’in mobilya da atılım yılı olacağını sözlerine ekleyen Gaziantep Mobilyacılar Odası Başkanı Ali Kutlu, “Markalaşmamış yaklaşık 10 firmamız bulunuyor. Bu sayıların arttırılması için mücadele ediyoruz” dedi.

2023 yılı kentimizin atılım yılı olacak

Düğün sezonunun başlamasının sektöre ilaç gibi geldiğini söyleyen Kutlu, “Antakya’ mobilya üretiminde ilk 5 il içerisinde yer alan bir şehir iken yaşanan deprem sonrasında üretim kapasitesi yüzde 20 civarında. Dolayısıyla Gaziantep ve İnegöl Antakya’nın mobilya açığını kapatmak için çaba sarf ediyor. Dolayısıyla mobilya üretiminde bir artış söz konusu. Ancak beklentimiz daha yukarılara çıkmak. Bunun için çalışıyoruz” açıklamasında bulundu.

Sektör olarak yüzde 80 kapasite çalışıyoruz

Kutlu, “Sektör olarak yüzde 80 kapasite çalışıyoruz ve ürettiğimiz mobilyaların tamamını satabiliyoruz. Yeni Türkiye yüzyılında gerek kent gerekse ülke ekonomisine katkı sunmak için canla-başla çalışıyoruz. Afrika, Ortadoğu, Türki Cumhuriyetler, ABD ve Avrupa’nın bazı ülkelerine ihracat yapıyoruz. Ancak farklı pazar arayışlarımız sürüyor. İç piyasamız canlı olduğundan iyi bir sezon geçireceğimizi düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

Gaziantep’te büyüme endeksli birçok kurumsal firmamız bulunuyor

Kentimizin ülke genelinde mobilya üretim ve kapasite açısından ilk 4 il içerisinde yer aldığına dikkat çeken Kutlu, “Şehrimizde genellik avangart tarzı mobilya üretimi yapılıyor. Aynı zamanda modern tarzda mobilyalarda üretiliyor. Gaziantep’te büyüme endeksli birçok kurumsal firmamız bulunuyor. Bu firmaların artmasını ümit ediyoruz. Çünkü sayı arttıkça mobilya sektörü kentimizde daha da iyi bir noktaya gelecek” dedi.

Dövizdeki artış sonucunda ham madde fiyatlarında bir değişim olacak

Doların artmasına değinen Başkan Kutlu, “Piyasalarda yaşanan dövizdeki dalgalanmalar bir noktada durmasını bekliyoruz. Doların 24-25 lira civarında kalacağını düşünüyoruz. Ancak dövizdeki artış sonucunda ham madde fiyatlarında bir değişim olacak. Zaman içerisinde taş yerine oturduğunda sektör ve piyasalar yeniden canlanacak. Sadece biraz sabretmemiz gerekiyor” şeklinde konuştu. Adem Kesenek

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *