ANASAYFA arrow right Güncel

Gaziantep'in öğrettikleri bize yol haritası olacak

Gaziantep'in öğrettikleri bize yol haritası olacak
YAYINLAMA: 08 Haziran 2023 / 21.47
GÜNCELLEME: 08 Haziran 2023 / 21.50
Cumhurbaşkanı Kararnamesi ile İstanbul Valiliğine atanan Vali Davut Gül, Valilik binası önünde düzenlenen veda programının ardından Gaziantep’e veda etti.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’nın İçişleri Bakanı olarak atanmasının ardından Gaziantep Valisi Davut Gül’de Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile İstanbul Valiliği'ne atanmıştı. Gaziantep'te yaklaşık 4,5 yıl görev yapan Vali Gül için dün valilik binası önünde veda programı düzenlendi.

Veda programına Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 5'inci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Hacı Halil Osma, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hidayet Arıkan, İl Emniyet Müdürü Mustafa Emre Başbuğ, kurum müdürleri, STK temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Veda konuşmasında helallik isteyen Gül, Yaklaşık 4 yıl 7 aylık süreci alnımızın akıyla bitirdik. Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle şehirlerin sultanı İstanbul'a gitmek için bir araya geldik. İkinci yüzyılın başlangıcında Türkiye 100 yılına girerken inanıyorum ki şehirlerin sultanında, Gaziantep'in ve sizlerin bana öğrettikleri bizler için bir yol haritası olacak” dedi.

Gül, “İstanbul'da da bizi bu şehrin bir evladı olarak kabul edin lütfen. Allah'ın affetmediği iki şey var. Birincisi kendisine şirk koşulması. İkincisi de kul hakkı. Dört buçuk yıldır mutlaka hakkınız geçti. Benden yana hakkım geçmişse sonuna kadar helal olsun. Sizler de hakkınızı helal edin” şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından protokol ve vatandaş ile tek tek vedalaşan Gül, kentten ayrıldı. Fatma Karabacak

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *