ANASAYFA arrow right Güncel

Gaziantep’te derslik konusunda daralma var

Gaziantep’te derslik konusunda daralma var
YAYINLAMA: 19 Haziran 2023 / 01.26
GÜNCELLEME: 19 Haziran 2023 / 01.27
Eğitim Sen Gaziantep Şube Başkanı Bekir Avan, “Deprem bölgesi ilan edilen 11 ilimizde yeni eğitim-öğretim yılı başlamadan öğretmen ihtiyacının eksiksiz karşılanması eğitimin sağlıklı yürütülmesi noktasında çok önemli” dedi

Eğitim-öğretim yılının Gaziantep’te sorunlarla bittiği ifade eden Eğitim Sen Gaziantep Şube Başkanı Bekir Avan, “Deprem bölgesindeki ilave öğretmen ihtiyacı da hesaba katıldığında yeni eğitim-öğretim yılında 45 bin atamaya ek olarak 55 bin atama daha yapılmalı” çağrısında bulundu.
2022-2023 eğitim-öğretim dönemi
Gaziantep’te problemlerle bitti
Gaziantep ve deprem bölgesindeki öğrenci ve öğretmenlerin birçok şeyi hak ettiğini kaydeden Avan, “2022-2023 eğitim-öğretim dönemini Gaziantep’te problemlerle bitti. Gaziantep’te ve deprem bölgesinde ağır hasarlı ve yıkılan okullar nedeniyle sınıf ve derslik konusunda daralma var. Bu anlamda okul ve derslik yapılması hız kesmeden devam etmeli. Yine Gaziantep okul öncesinde okul ve derslik açısından Türkiye ortalamasının gerisinde. Gaziantep’teki okul öncesi eğitimde Türkiye ile yarışabilecek okul, derslik ve öğretmen kapasitesine ulaşılmalı” ifadelerini kullandı.
45 bin atamaya ilaveten 55 bin atama daha yapılmalı

Avan, “Deprem bölgesi ilan edilen 11 ilimizde yeni eğitim-öğretim yılı başlamadan öğretmen ihtiyacının eksiksiz karşılanması eğitimin sağlıklı yürütülmesi noktasında çok önemli. Bu nedenle hemen, şimdi, vakit kaybetmeden, yeni eğitim-öğretim yılı başlamadan 45 bin atamaya ilaveten, 55 bin atama daha yapılmalı. Bu şekilde hem ücretli öğretmen sayısını eritebiliriz hem de 2023-2024 eğitim-öğretim yılı başlangıcında toplam 100 bin atamayla eğitime daha güçlü başlayabiliriz” dedi.
Kentimizde öğretmenlerin
barınma sorunu büyüyor
Gaziantep’te öğretmenlerin barınma sorununun büyüdüğünü kaydeden Avan, kentimizde ev kiralarının 10 bin liranın üzerine çıktığını 1+1 dairelerin bile kirasının 5 bin TL’yi geçtiğini belirtti. “Gaziantep ve deprem bölgesindeki illerde acilen öğretmenlere kira yardımı yapılmalı. Kent merkezinde, tüm ilçelerinde, köylerinde, deprem bölgesinde ve hatta Türkiye genelinde öğretmenler için acilen lojman yaptırılmalı” açıklamasında bulundu.
Tüm kamu çalışanlarına fiili çalışma şartı olmadan afet tazminatı ödenmeli
Gaziantep’te ve büyükşehirlerde eğitim çalışanlarına toplu taşımada indirim uygulanması gerektiğini belirtti. “Deprem bölgesinde görev yapan öğretmenlere verilen afet tazminatının süresi en az 2 yıla çıkarılma. Gaziantep’te ve deprem bölgesinde görev yapan öğretmenlere verilen afet tazminatı maalesef komik hale geldi. 6 ay ile sınırlandırılmış ve fiili çalışmadan bahsedildi. Ancak hala hastanede tedavi gören, eşini ve çocuğunu kaybettiğinden dolayı idari izinli olan öğretmenler var. İdari izinli ve tedavi görmekte bu öğretmenler ve memurlar fiilen çalışmadıklarından dolayı afet tazminatını alamıyorlar. Bu sorun çözülmeli ve deprem bölgesindeki tüm kamu çalışanlarına fiili çalışma şartı olmadan afet tazminatı ödenmeli” çağrısında bulundu.
Millî Eğitim Bakanlığı, öğretmenlere derhal tayin hakkı vermeli

“Gaziantep’te ve deprem bölgesinde evleri yıkılan ve evleri ağır hasarlı olan öğretmenlere tayin hakkı verilmeli” diyen Başkan Avan, “6 Şubat’ta meydana gelen ve Gaziantep’in de aralarında olduğu 11 ili etkileyen depremde hayatını kaybeden yüzlerce öğretmenimiz ve eğitim çalışanımız var. Eşini, çocuğunu ve yakınlarını kaybeden öğretmenlerimiz var. Kendisi yaralı olan öğretmenlerimiz var. Evleri yıkılan ve ağır hasarlı olan öğretmenlerimiz var. Gaziantep’te ve deprem bölgesinde evleri yıkılan ve evleri ağır hasarlı olan öğretmenlere Millî Eğitim Bakanlığı derhal tayin hakkı vermeli” şeklinde konuşma yaptı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *