ANASAYFA arrow right Güncel

Her yıl üç milyona yakın insan aşırı kilo yüzünden hayatını kaybediyor

Her yıl üç milyona yakın insan aşırı kilo yüzünden hayatını kaybediyor
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 01.54
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 01.54
Şahinbey Belediyesi ve İl Sağlık Müdürlüğü olarak ortaklaşa ''Obezite ve Sağlıklı Beslenme'' Paneli düzenlendi. 

Şahinbey Belediyesi Konferans Salonu'nda düzenlenen panelde konuşan İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Metin Karakök, başlatılan kampanya çerçevesinde bu sene sonuna kadar aile hekimleri tarafından vatandaşlara ücretsiz olarak adım ölçer dağıtılması planlandığını belirtti. 

Her yıl üç milyona yakın insanın aşırı kiloya bağlı hastalıklardan hayatına kaybettiğine dikkat çeken Karakök, ''Son beş yıl içerisinde aşırı kiloluğun ikiye katlandığını biliyoruz. Bu oran dünyada 35'e ulaşmış durumda. Türkiye'de de bu oranı yakalamış durumdayız'' dedi. 

Hedeflerinin bireylerin beden kitle indekslerinin farkına varması ve şişmanlığın sadece görünüşle ilgili olmadığını anlaması olduğunu ifade eden Karakök, beden kitle indeksinin normal sınırlarda tutmanın zor bir iş olduğunu ve yemek yemenin hele de Gaziantepliler için büyük zevk olduğunu dile getirdi. 

Ücretsiz adım ölçer dağıtılacağını ifade eden Karakök, şöyle konuştu: ''Başlatılan kampanya çerçevesinde bu sene sonuna kadar aile hekimleri tarafından vatandaşlara ücretsiz olarak adım ölçer dağıtılması planlanıyor. Bunlar bele takılıyor. Günde kaç adım attığımızı gösteriyor. Biz, bir günde 10 bin adım atılmasını öneriyoruz. Obezitenin en az olduğu il Erzurum'dur. Vücut kitle indeksi ile tespit edilen obezite durumunda Türkiye'nin en iyi bölgesi Doğu Anadolu Bölgesi görülüyor. Şişmanlık, 20-21 civarında.'' 

Karakök, obezite eğiliminin çocuklarda alarm verici düzeyde olduğunu sözlerine ekledi. Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ise dünyanın en güzel mutfağının Gaziantep'te bulunduğunu ve özellikle ''yağlı köfte''nin az yenilmesi gerektiğini ifade etti. 

Belediye olarak spora çok önem verdiklerini dile getiren Tahmazoğlu, şöyle devam etti: ''Belediye olarak spora önem veriyoruz. Spor çok önemli bir unsurdur. Daha sağlıklı ve kaliteli yaşam için spor yapmamız gerekiyor. Vatandaşlarımızın spor yapması için 14 bin vatandaşımıza 14 spor tesisini hizmete sunduk. 118 okula öğrencilerimizin masa tenisi oynamaları için tenis masası tesis ettik. 23 tane basketbol sahası yaptık. Yüzmeyi de önemsiyoruz. Kadın ve erkekler için yüzme havuzları yaptırıyoruz. Bu yıl inşallah hizmete sunacağız.'' 

Tahmazoğlu, panelin faydalı geçmesi temennisinde bulunduğunu kaydetti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *