ANASAYFA arrow right Güncel

Herkes gönül rahatlığıyla deprem konutlarında oturabilir

Herkes gönül rahatlığıyla deprem konutlarında oturabilir
YAYINLAMA: 25 Şubat 2024 / 17.17
GÜNCELLEME: 25 Şubat 2024 / 17.49

İslahiye deprem konutlarının 7 ay gibi kısa bir sürede tamamlandığını ve Cumhurbaşkanı’nın katılımı ile hak sahiplerine teslim edildiğini belirten Gold Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Haşim Murat Ulusoy, “Yapılan deprem konutları herkesin gönül rahatlığı ile oturacağı sosyal donatıların olduğu, çocuk oyun alanlarının da düşünüldüğü, tünel kalıp sistemi ile yapılan, depreme dayanıklı konutlar. Bu konutlar yapılırken 6 Şubat’ta yaşadığımız, asrın depremi göz önünde bulundurularak, bu felakete göre yeniden formüle edilmiş standartlara göre yapıldı” dedi.

Konutların mümkün olan en kısa zamanda bitirilmesi gerekiyor

Ulusoy, “İslâhiye deprem konutlarında da olduğu gibi, yapılan konutların gelecekteki felaket senaryolarını göz önünde bulundurarak, yeterli bir dayanma gücüne haiz inşa edilmeleri önem arz ediyor. Depremzede insanlarımızın içinde bulundukları zor şartları da düşünerek, bu konutların belli bir iş takvimine sıkı sıkıya bağlı kalarak mümkün olan en kısa zamanda bitirilmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.

Gold yapının uzun zamandan beri TOKİ işleri yaptığını hatırlatan Ulusoy, “Bu alanda kalite odaklı bir yaklaşım gösterdiği için ortaya ciddi bir başarı koyduk. Gold Yapı özellikle stratejik öneme de haiz kurumlar olan Milli Savunma Bakanlığı’nın projelerini de yaptı. Bunun yanında, Milli Eğitim Bakanlığı, valilik, çeşitli belediyeler ile de birçok proje gerçekleştirdi. Gold yapı her ne kadar özel projeler yapmış olsa da kariyerini devlet odaklı sürdürüyor” ifadelerini kullandı.

Ulusoy, Gold yapının yaptığı işlerin göz doldurduğunu kaydederken, “Birçok basın yayın organı ve devlet büyükleri tarafından örnek projeler olarak gösterildi. Bu açıdan İslâhiye deprem konutları öne çıkan projeler arasında yer alıyor. Ek olarak Gold Yapı; Nurdağı deprem konutlarını, Hatay Aksaray Mahallesi deprem konutlarını, Şahinbey Belediyesi tarafından yaptırılan, Türkiye’nin en büyük ikinci kütüphanesi olan Gaziantep Millet Kütüphanesi işini yapan şirket hatırlatmasını yaptı.

Kalite odaklı yaklaşımımızı devam ettirdik

“Kaliteli ve hızlı iş yapma hususunda sorumluluk alma ve insanımızın derdiyle dertlenme konusunda devletimizin de hakkını teslim etmek gerekir” diyen Ulusoy, “Bu kadar hızlı reaksiyon alabilecek dünya da başka bir devletin olabileceğini düşünemiyorum. Herkes Amerika Birleşik Devletleri’nin büyük felaketler karşısındaki acizliğine defalarca şahit oldu. Ülkemizin ekonomik şartları göz önüne alındığında, devletimizin depremzede vatandaşlara destek olup yaralarını sarmak için elinden gelenin çok daha fazlasını yaptığını göreceksiniz. Biz de bir firma olarak bu işin bir parçası olduğumuz için kendimizi çok şanslı hissediyoruz. Bu süreçte kalite odaklı yaklaşımımızı devam ettirdik ve konut hak sahiplerinin kaliteli yaşam alanlarına sahip olmaları için elimizden gelini yaptık ve yapıyoruz. Yaptığımız projeler Türkiye’nin her tarafında bu işin uzmanları tarafından takdir görmekte ve örnek projeler olarak gösteriliyor” ifadelerini kullandı.

 İslâhiye’deki 410 deprem konutu hak sahiplerine teslim ettik

Toplu Konut İdaresi tarafından yaptırılan konutların ne kadar dayanıklı oluğunun 6 Şubat Kahramanmaraş depreminde ortaya çıktığını sözlerine ekleyen Ulusoy, “Biz de TOKİ’nin bir müteahhidi olarak; Türkiye genelinde binlerce konut inşa ettik. Bu konutların her hangi birinde hasar oluşmadı. İslâhiye’deki 410 deprem konutumuzu yaparak hak sahiplerine teslim ettik. Şu anda Nurdağı’nda ise 467 konutumuzun inşaatı sürüyor. Bu konutlarımızı kısmen hak sahiplerine teslim ettik. Geri kalan kısmı ise 45 gün süre içerisinde teslim etmiş olacağız” müjdesini verdi.

Gold Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Haşim Murat Ulusoy, konuşmasını şöyle tamamladı: “TOKİ hususunda bilinmesi gereken en önemli etmenlerden birisi şudur ki; Çevre ve Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı müteahhitleri sınıflara ayırıyor. Eğer bir müteahhit yada teknik ekip yeterli düzeyde mesleki ve teknik bilgiye sahip değilse, onun TOKİ ile çalışmasının imkanı yok. Bu kaliteli seçim, doğru firmalarla çalışmanın yolunu açıyor. Dolayısıyla deprem bölgesinde olmamız hasebiyle bu binaları yaparken zemin etütlerinin yanı sıra statik projelerinin de doğru bir şekilde yapılması gerekiyor. Diğer imalatlarının da standartlara uygun bir şekilde yapılması durumunda risklerin en aza indirgemiş oluruz.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *