ANASAYFA arrow right Güncel

Kaldığımız yerden çalışmaya devam edeceğiz

Kaldığımız yerden çalışmaya devam edeceğiz
YAYINLAMA: 03 Mart 2024 / 17.03
GÜNCELLEME: 03 Mart 2024 / 17.03

Olağanüstü kongreye giden Gaziantep Damızlık Koyun Keçi Yetiştiriciler Birliği seçimlerini eski başkan Osman Türkman kazandı

Seçimi kazandığı için mutlu olduğunu ifade eden Gaziantep İli Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birlik Başkanı Osman Türkman,  “Halkımız her zaman haklıdan yana durdular. Üyelerimiz bize yapılan haksızlığın karşısında durarak beni yeniden başkan olarak seçtiler. Birliğin geriye doğru gittiğini görüyoruz. Dolayısıyla yeniden bir toparlanma süreci olacak. Projelerimizi yeniden hayata geçireceğiz. Bunun yanı sıra üyelerimizin çözüm bekleyen birçok sorunu var. Kaldığımız yerden çalışmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Bir tek davamız var oda üyelerimizin hakkını savunabilmek

“Bizim kimseyle bir davamız veya kavgamız yok” diyen Türkman, “Bir tek davamız var oda üyelerimizin hakkını savunabilmek. Gaziantep Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Tarım ve Orman Bakanlığı, diğer kurum ve kuruluşların yanı sıra siyasetçilerimiz el ele gönül gönüle üyelerimiz, birliğimiz ve Gaziantep’imiz için çalışmaya devam edeceğiz” açıklamasını yaptı.

Türkman, “Osman Türkman olarak kimseyle bir kavgam veya derdim yok. Sadece derdim ve kavgam üyelerimizin yaşamış olduğu sorun ve sıkıntıları dile getirmek. Aslında görevimiz buydu. Türkiye’de sıkıntılı süreçlerde sektörü temsil edenlerin konuşması gerekirken sustuğundan sesimiz fazla çıkmıştır. Oysa herkes konuşsaydı bizim de sesimiz duyulmazdı. O dönemlerde üyelerimizin sorun ve sıkıntıları dile getirmekle mükelleftik. Çünkü bir üzerimizde bir vebal vardı” ifadelerini kullandı.

Türkiye’de hayvancılık anlamında örnek projelere imza attık

Türkiye’de yapılmayan projeleri yaptıklarını dile getiren Türkman, “Türkiye’de hayvancılık anlamında örnek projelere imza attık. Süt işleme tesisi, meralara su kuyularının açılması, süt sağım makine dağıtımı, güneş paneli, meraların gübrelenmesi, göletlerin açılması gibi çalışmaları yaptık ve bu çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Yeni dönemde damızlık koç ve teke alımı, üyelerimize uygun arpa ve yem dağıtımı için çalışmalar yapacağız” dedi.

Milli bir servet olan yünler çöp oluyor

Başkan Türkman, “Hayalim Gaziantep’te damızlık koç ve teke üretme çiftliği kurmak. Bunun yanı sıra en büyük hedeflerimizden birisi kente bir yem fabrikası kazandırmak. İslahiye ilçemizde ise süt toplama merkezi kurmayı planlıyoruz. Yarım kalan projelerimizi tamamlaya çalışacağız. Ayrıca yün işleme projemiz var. Şu anda milli bir servet olan yünler çöp oluyor. Bu konuda içerisinde profesörlerinde yer aldığı bir çalışma yapmıştık. O nedenle yün işleme tesisinin hayata geçmesi için çalışacağız” diye konuşma yaptı. Haber Merkezi

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *