ANASAYFA arrow right Güncel

Kamuda Şiddet Yasası çıkarılmalı

Kamuda Şiddet Yasası çıkarılmalı
YAYINLAMA: 05 Haziran 2023 / 21.21
GÜNCELLEME: 05 Haziran 2023 / 21.22
Türk Tarım Orman Sen Gaziantep Şube Başkanı Cuma Erol, Nurdağı İlçe Tarım Müdürlüğü’nde görevli kamu çalışanlarına yapılan saldırıyı kınadı

Erol, “Meslektaşlarımızın devletine ve milletine daha sağlıklı bir hizmet sağlayabilmesi için ciddi caydırıcı önlemler alınarak “Kamuda Şiddet” yasasının çıkarılması, arkadaşlarımızın can güvenliğinin sağlanması, zorlu şartlarda görevlerini yerine getiren meslektaşlarımıza fiili hizmet zammı verilmesi Türk Tarım Orman-Sen olarak önceliğimiz ve haklı talebimiz. Bununla beraber devletin asli görevlerini yerine getirirken kaza, saldırı gibi olaylar sonucu vefat eden meslektaşlarımızın “Görev Şehidi” olduğu unutulmamalı ve hakları teslim edilmeli” dedi.

Bu tür olayların üstünün kapatılması artmasına neden olacak

“Bu saldırıların son bulması ve bir daha yaşanmaması için bu tür olayların üstünü kapatmak istemek görmezden gelmek bu olayların daha da artmasına sebep olacak” ifadelerini kullanan Erol, “Bakanlığımıza bağlı kurumlarda çalışan arkadaşlarımıza yapılan bu sözlü ve fiili saldırılar o kadar çoğaldık artık nedeyse rutin hale geldi maalesef. Son iki ayda ülkemizin farklı il ve ilçelerinde yapılan saldırılar bunun en net göstergesi” şeklinde konuştu.

Saldırı esnasında üç arkadaşımız darp edildi

Erol, “1 Haziran tarihinde Nurdağı İlçe Tarım Müdürlüğümüz tarafından daha önceden müracaatları alınmış listeleri yapılmış gübre dağıtımı sırasında listede ismi olmayan bir gurup gübre almaya çalışmış listede ismi olmadığı söylenmesine rağmen ısrarcı olmuş hakaretler etmeye başlamış ve devamında arkadaşlarımıza bıçak ve sopalarla saldırıda bulunmuşlar. Saldırı esnasında üç arkadaşımız darp edilmiş” hatırlatmasını yaptı.

Faillerinin gerekli ve hak ettikleri cezaları almalarının takipçisi olacağız

Olayların faillerinin gerekli ve hak ettikleri cezaları almalarının takipçisi olacaklarını kaydeden Erol, “Eğer bunlar en ağır şekilde cezalanmaz ise kurumsal alandaki şiddet cesaretlenecek, çalışanlar can güvenliği kaygısı ile görev yapmakta zorlanacak, kamu kurumlarımız endişenin yüksek, motivasyonun yok olduğu ortamlara dönüşecek. Sonuç olarak Halkın Kamu hizmeti almasın da büyük olumsuzluklar yaşanacak” dedi.

Türk Tarım Orman Sen Gaziantep Şube Başkanı Cuma Erol, konuşmasını şöyle tamamladı: “Tarım, Orman ve Gıda hizmet kolumuzu kapsayan alanda hayvan sağlığını, halk sağlığını, toprağımızı ve ormanlarımızı korumak için canla başla çalışan fedakâr arkadaşlarımızın şiddet olaylarıyla anılmasının önüne geçmek adına acilen Bakanlığımız kamu çalışanlarını da kapsayacak şekilde “Kamuda Şiddet” yasasının çıkarılarak yasalaşması zaruri hal almakla beraber Tarım ve Orman Bakanlığının da söz konusu şiddet olayları üzerinde kamuoyu oluşturarak yüksek bir sesle dile getirmesini istiyoruz.”

Erol, “Kamu çalışanlarına yapılan saldırılara karşı dik durmak hepimizin ortak görevi ve sorumluluğu Kimden gelirse gelsin her türlü saldırı, baskı, haksızlık ve adaletsizlik karşısında   Türk Tarım Orman-Sen olarak müdahil olduğumuzu, bahse konu elim olaylar ile ilgili olarak tüm süreçlerin sendikamız tarafından takip edileceğini bildirir, basına ve kamuoyuna duyururuz” ifadelerini kullandı.  Adem Kesenek

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *